Development of measurement and calibration system for fiber optic GYRD signals using a DSP
DSP kartı kullanarak fiber optik siroskop işaretleri için ölçüm ve kalibrasyon sistemi geliştirilmesi
  1. Tez No: 93108
  2. Yazar: ERDİM UFUK DİNÇER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RÜYAL ERGÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Faz duyarlı bulma, ölçüm, kalibrasyon, sayısal işaret işleme, jiroskop, Phase sensitive detection, measurement, calibration, digital signal processing, gyroscope
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
oz DSP KARTI KULLANARAK FİBER OPTİK JİROSKOP İŞARETLERİ İÇİN ÖLÇÜM VE KALİBRASYON SİSTEMİ GELİŞTİRİLMESİ DİNÇER, Erdim Ufuk Yüksek Lisans, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Rüyal ERGÜL Aralık 2000, 77 Sayfa Bu tezde, fiber optik jiroskop için bir ölçüm ve kalibrasyon sistemi TMS320C541 işlemcisi tabanlı bir sayısal işaret işleme kartı kullanılarak gerçeklenmiştir. Fiber optik jiroskobun çalışma prensipleriyle birlikte, ilgili yükselticiler ve faz duyarlı bulma işlemi incelenmiştir. Geliştirilen tasarım, bir fiber optik jiroskopun çıkış sinyalini işlemek üzere kullanılmış ve elde edilen sonuçlar sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this thesis, measurement and calibration system for a fiber optic gyro is realized using a TMS320C541 processor based digital signal processing board. The operation principles of a fiber optic gyroscope as well as the associated lock-in amplifiers and phase sensitive detection process are investigated. The system developed is used to process the output signal of a fiber optic gyroscope, and obtained results are presented.