Synthesis, characterization and electrical conductivity of poly(p-phenylene vinylene)
Poli(p-fenilen vinilen)'in sentezi, karakterizasyonu ve iletkenliği
  1. Tez No: 93220
  2. Yazar: ALİ ÇIRPAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ZUHAL KÜÇÜKYAVUZ, PROF. DR. SAVAŞ KÜÇÜKYAVUZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: İletken Polimerler, Poli(p-fenilen vinilen), Elektrokimyasal Polimerleşme, Doping, İletkenlik VI, Conducting Polymers, Poly(p-phenylene vinylene), Electrochemical Polymerization, Doping, Electrical Conductivity IV
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 64
Özet
oz POLI(P-FENILEN VINILENJ'IN SENTEZİ, KARAKTERIZASYONU VE İLETKENLİĞİ Çırpan, Ali Yüksek Lisans, Kimya Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Zuhal KÜÇÜKYAVUZ Yardımcı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Savaş KÜÇÜKYAVUZ Haziran 2000, 48 sayfa Poli(p-fenilen vinilen) (PPV) asetonitril-TBAFB çözücü-elektrolit çifti içerisinde p-ksilen-bis(dietilsülfonyum klorit) monomeri kullanılarak elektrokimyasal polimerizasyon yöntemi ile sentezlendi. Elektrot yüzeyinden elde edilen polimer dietil sülfit, HC1 ve etil sülfit'in termal eliminisyonu ile PPV'ye dönüştürüldü. PPV kimyasal yöntem ile de sentezlenerek uygulanan her ilti yöntemin polimer yapışma ve iletkenliğine etkisi araştırıldı.Elde edilen polimerlerin karakterizyonu FTIR, DSC, TGA ve Elementel Analiz teknikleri ile yapıldı. Dopantın polimerin iletkenliği üzerinde olan etkisi farklı dopanüar (H2S04, 12 ve Metallic Na) kullanılarak araştırıldı.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SYNTHESIS, CHARACTERIZATION AND ELECTRICAL CONDUCTIVITY OF POLY(P-PHENYLENE VTNYLENE) Çırpan, Ali M.S., Department of Chemistry Supervisor: Prof. Dr. Zuhal Küçükyavuz Co-supervisor: Prof. Dr. Savaş Küçükyavuz June, 2000, 48 pages Poly(p-phenylene vinylene) (PPV) has been prepared successfully from p-xylene-bis(diethylsulphonium chloride) in acetonitrile- tetrabutylammoniumtetrafluoroborate (TBAFB) solvent-electrolyte couple via electrochemical polymerization. The polymer obtained from the electrode surface was converted to PPV by the thermal elimination of diethyl sulfide, HC1 and ethyl sulfide. PPV was also synthesized by chemical method in order to investigate the effect of the method on structure and conductivity. mThe characterization of the polymers was done by means of FTTR, DSC, TGA and Elemental Analysis techniques. The doping effect on the conductivity of the PPV was investigated by using different dopants such as H2SO4, h and metallic Na.