Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin dental implant konusundaki bilgi düzeylerinin değerlendirilmesi
Evaluation of the knowledge level of Dentistry Faculty Students on dental implants
- Tez No: 932360
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NESRİN SARUHAN KÖSE
- Tez Türü: Diş Hekimliği Uzmanlık
- Konular: Diş Hekimliği, Dentistry
- Anahtar Kelimeler: Dental İmplant, Diş Hekimliği, Oral İmplantoloji, Dental Implant, Dentistry, Oral Implantology
- Yıl: 2025
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
- Enstitü: Diş Hekimliği Fakültesi
- Ana Bilim Dalı: Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 80
Özet
Amaç: Günden güne hekimler ve hastalar arasında artan tercih sebebi olmasıyla modern diş hekimliğinin geleceğinde önemli yere sahip olacağı düşünülen implant uygulamalarının diş hekimliği öğrencileri arasındaki bilgi düzeylerinin araştırılması amaçlanan bu tez çalışmasında katılımcılara hakimiyet sahibi olmaları gereken günlük mesleki beceriler dışında bilgili ve yenilikleri takip eden hekimler olmaları yolunda sorulardan oluşan anket çalışması yapılmıştır. Materyal ve Metot: Anket çalışması yaş ve cinsiyet gibi demografik bilgilere ek olarak beşli Likert ölçeği kullanılarak 20 sorudan oluşmaktadır. Anket gönüllülük esasına dayalı olarak katılımcılardan aydınlatılmış onam formu alındıktan sonra yazılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. p0.05). Eğitim süresi boyunca dönem tekrarı yapan ve yapmayan grup arasında sorulara verilen doğru yanıtlar açısından anlamlı bir fark bulunmamaktadır (p>0.05). Sonuç: Mezuniyet sonrasında profesyonel hayata adım atan hekimlerin, sektördeki gelişmeleri takip ederek başarılı bir kariyer inşa etmeleri için gereken yeterliliklerini artırmaları konusunda ilerlemeyi desteklemek için üniversite müfredatına dahil edilen implantoji dersinin ve implant programlarının daha fazla önemsenmesi ve implant diş hekimliğinin günlük diş hekimliği pratiğine entegrasyonu oldukça gereklidir.
Özet (Çeviri)
Purpose: In this thesis study, which aims to investigate the knowledge level of dentistry students on implant applications, which are thought to have an important place in the future of modern dentistry due to their increasing preference among doctors and patients day by day, a survey study consisting of questions was conducted on the participants in order to be knowledgeable and innovative doctors in addition to the daily professional skills that they should have mastered. Materials and Methods: The survey study consists of 20 questions using a five-point Likert scale in addition to demographic information such as age and gender. The survey was conducted in written form after obtaining informed consent from the participants on a voluntary basis. The value of p0.05). There was no significant difference in terms of correct answers given to the questions between the groups that repeated a term and those that did not during the education period (p>0.05). Conclusion: In order to support the progress of physicians who step into professional life after graduation in increasing their competencies required to build a successful career by following the developments in the sector, it is necessary to give more importance to the implantology course and implant programs included in the university curriculum and to integrate implant dentistry into daily dentistry practice.