Synthesis of cross-coupled filters using cascaded synthesis approach
Kademeli dizi sentez yaklaşımıyla çapraz-bağlaşık süzgeçlerin sentezi
  1. Tez No: 93272
  2. Yazar: ÖZLEM ŞEN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NEVZAT YILDIRIM
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Cross-Coupled Filters, Distributed Element Filters, Linear Phase Filters, Triplets, Quadruplets. Ill
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 190
Özet
oz KADEMELİ DİZİ SENTEZ YAKLAŞIMIYLA ÇAPRAZ-BAĞLAŞIK SÜZGEÇLERİN SENTEZİ ŞEN, Özlem Doktora, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Nevzat YILDIRIM Şubat 2000, 173 sayfa Bu çalışmada, kayıpsız, karşılıklı, pasif süzgeç sentezi kademeli dizi süzgeçler geliştirilen tekniklerin çapraz-bağlaşık süzgeçleri de kapsayacak şekilde güncelleştirilmiştir. Çapraz-bağlaşık modüller içeren veya kanonik yapıların, klasik kademeli dizi süzgeçlerden basit matris dönüşümleriyle elde edilebileceği gösterilmiştir. Süzgeçlerin sentezlenmesinde, karmaşık dördül sonlu iletim sıfırı yerleştirilmesi ve sentezlenenebilmesi için yeni bir yöntem geliştirilmiştir. Karmaşık iletim sıfırlan, diğer devre elemanlarıyla dizi halinde olan dördüncü derece bloklarla sentezlenmektedir. Ayrıca, sentezlenen dördüncü derece bloklardaki eksi değerli elemanların, dördüncü derece blokların çapraz-bağlaşık forma dönüştürülmesiyle yok olabileceği gösterilmiştir. Geliştirilen sentez yöntemi, Richards dönüşümünü de kullanarak, oranlı uzunluklu dağılmış parametreli süzgeçlerin sentezini de kapsayacak şekilde genelleştirilmiştir. iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SYNTHESIS OF CROSS-COUPLED FILTERS USING CASCADED SYNTHESIS APPROACH ŞEN, Özlem Ph. D., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Nevzat YILDIRIM February 2000, 173 pages In this work, synthesis of lossless, reciprocal, passive filter is revised to augment the techniques developed for cascaded element filters so as to cover the recent subject of cross-coupled filters and its derivatives. It is shown that filters which contains cross-coupled modules or canonical structures can be obtained from the classical cascaded element filters by simple matrix transformations. In the synthesis of filters, a novel approach is developed for placement and extraction of complex quadruplets of finite transmission zeros. The complex transmission zeros are extracted as fourth order sections in cascade with other elements. It is also shown that the negative elements of extracted fourth order sections may disappear after conversion of the fourth section into cross-coupled form. Developed formulation is generalized to cover synthesis of commensurate length distributed element filters by inclusion of Richards' transformation.