Multiresolution behavioral modeling in a virtual environment
Sanal bir ortamda çok çözünürlüklü davranışsal modelleme
  1. Tez No: 93326
  2. Yazar: GÜRKAN KOLDAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. VEYSİ İŞLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Dinamik Modelleme, Fiziksel Modelleme, Ayrıntı Seviyesi, Çok Düzeyli Simulasyon, Gerçek Zamanlı Simulasyon. iv, Dynamic Modeling, Physics-Based Modeling, Level of Detail, Multilevel Simulation, Real-time Simulation. m
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
oz SANAL BİR ORTAMDA ÇOK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ DAVRANIŞSAL MODELLEME Koldaş, Gürkan Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Veysi İşler Ocak 2000, 67 Sayfa Dinamik modelleme kullanıcı komutlarına ve ortam değişikliklerine anında yanıt vermenin yam sıra gerçekçi ve doğal hareketlerin oluşturulmasını sağlar. Fakat hesaplamaların gerçek zamanda yapılmaları işlemcilerin yoğun hesaplamalar gerektiren uygulamalarda yetersiz kalmalarına neden olmaktadır. Bu kısıtlama gerçek zamanlı uygulamalarda yaratılan simulasyonun gerçekçiliğini sınırlamaktadır. Bu tez çalışmasının ana amacı, gözlemciye bağlı olarak belirlenen farklı ayrıntı seviyesinde modeller kullanarak fiziksel simulasyonu hızlandrrmayı amaçlar. Bu yönteme çok çözünürlüklü davranışsal modelleme adı verilir. Uygulama için çok sayıda dinamik olarak modellenmiş yelkenli teknenin bulunduğu sanal bir göl yaratılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MULTIRESOLUTION BEHAVIORAL MODELING IN A VIRTUAL ENVIRONMENT Koldaş, Gürkan M.Sc. in Department of Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Veysi İşler January 2000, 67 Pages Dynamic modeling provides realistic and natural looking motion in addition to better interaction with the user and better adaptation to changes in the environment. However, it has a disadvantage of computational cost since all necessary calculations are performed on the fly during the simulation. This deficiency limits the scene complexity as a real-time application. The major objective of this thesis is to speed up a physical simulation by making use of several levels of simulation details that is also called as multiresolution behavioral modeling based on the position of the observer. Multiple dynamically simulated sailing boats in a virtual lake are taken as a test environment for the implementation.