Design and performance of cargo type warheads
Kargo savaş başlıklarının tasarımı ve etkinlik çözümlemeleri
  1. Tez No: 93327
  2. Yazar: ŞAMİL KORKMAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. M. KEMAL ÖZGÖREN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kargo Savaş Başlığı, Benzetim Yazılımı iv, Cargo Warhead, Simulation Software in a^u YUK8IKG
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
mm oz KARGO SAVAŞ BAŞLIKLARININ TASARIMI VE ETKİNLİK ÇÖZÜMLEMELERİ Korkmaz, Şamil Yüksek Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. M. Kemal Özgören Aralık 2000, 94 sayfa Bu tezde kargo savaş başlıkları için etkinlik çözümlemelerinin önemi sunulmaktadır. Çözümlemelerin içermesi gereken hususlar tartışılmış ve CAREF (Cargo Warheads Effectiveness Analysis Software) isimli bir yazılım geliştirilmiştir. Yazılımda kullanılan matematiksel modeller ve algoritmalar ayrıntılı olarak anlatılmış ve durum incelemeleri yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND PERFORMANCE EVALUATION OF CARGO-TYPE WARHEADS Korkmaz, Şamil M. Sc, Department of Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. M. Kemal Özgören December 2000, 94 pages In this thesis, the importance of effectiveness analyses for cargo type warheads is presented. Various aspects that have to be covered in an analysis are discussed and a software tool called CAREF (Cargo Warheads Effectiveness Analysis Software) has been developed. Detailed explanations of mathematical models and algorithms used in the software and practical case studies are included.