Elgamal like digital signature schemes
Elgamal benzeri sayısal imza yöntemleri
- Tez No: 93377
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MELEK D. YÜCEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Sayısal İmza, ElGamal Sayısal İmza Yöntemi, Ayrık Logaritma Problemi, Çoklu Kesinlik Algoritmaları. iv, Digital Signatures, ElGamal Digital Signature Scheme, Discrete Logarithm Problem, Multi-Precision Algorithms. Ill
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 94
Özet
ÖZET ELGAMAL BENZERİ SAYISAL İMZA YÖNTEMLERİ Lorasdağı, Alpaslan Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Doç. Dr. Melek D. Yücel Mayıs 2000, 83 sayfa Olası ElGamal benzeri sayısal imza yöntemleri, içerdikleri çarpma, bölme, modüler kuvvet alma ve modüler ters bulma işlem sayıları açısından incelenmiştir. Kuvvet alma ve sayının tersini bulma algoritmaları için üst sınırlar türetilerek deneysel ölçümlerle karşılaştırılmıştır. İmzalama ve imza doğrulama işlemlerinin toplam süresini ölçüt alarak, en etkin sayısal imza yöntemleri seçilmiştir ve değiştirilebilir girdi parametrelerinin imzalama süreleri üzerindeki etkileri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ELGAMAL LIKE DIGITAL SIGNATURE SCHEMES Lorasdağı, Alpaslan M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor : Assoc. Prof. Dr. Melek D. Yücel May 2000, 83 pages Possible ElGamal like digital signature schemes are examined in terms of required number of multiplications, divisions, modular exponentiations, and inverses. Upper bounds for exponentiation and inverse algorithms are derived and compared with experimental measurements. The most efficient digital signature algorithms are selected by using the sum of time durations, needed for signing and signature verification operations, as the performance criterion. Effects of the changeable input parameters on time duration are also investigated.