A Study on the use of Çatalağzı thermal power plant wastes as fill material in a proposed wet disposal scheme
Çatalağzı termik santrali atık malzemelerinin düşünülen ıslak depolama projesi kapsamında dolgu malzemesi olarak kullanılması üzerine bir çalışma
- Tez No: 93390
- Danışmanlar: PROF. DR. YENER ÖZKAN, DOÇ. DR. ERDAL ÇOKÇA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Fly Ash, Soil stabilization, Durability tv
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 109
Özet
oz ÇATALA6ZI TERMİK SANTRALİ ATIK MALZEMELERİNİN DÜŞÜNÜLEN ISLAK DEPOLAMA PROJESİ KAPSAMINDA DOLGU MALZEMESİ OLARAK KULLANILMASI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA Günbulut, Didem Yüksek Lisans, inşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Yener Özkan Ortak Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Erdal Çokça Ağustos 2000, 94 sayfa Bu çalışmada; Çatalağzı Termik Santrali atık malzemelerinin, düşünülen ıslak depolama projesi kapsamında, şeddelerde kullanılmasının uygunluğu ve uygulanabilirliğini belirlemek üzere geoteknik özellikleri araştırılmıştır. Araştırılan mühendislik özellikleri; kompaksiyon ve mukavemet özellikleri, sıkışabilirlik davranımı, ıslak-kuru testler sonucunda dayanım özelliklerini de içeren kireç ve çimento ile stabilizasyon özellikleridir.kullanılabileceği belirlenmiştir. Çimento katkı malzemesinin eiektofiltre külünün mukavemeti, kireç katkı malzemesinin de elektrofiltre külünün çevresel etkenlere dayanımı açısından daha etkili sonuçlar verdiği tespit edilmiştir. Anahtar Kelimeler Uçucu Kül, Zemin stabilizasyonu, Dayanım vı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A STUDY ON THE USE OF ÇATALA?ZI THERMAL POWER PLANT WASTES AS FILL MATERIAL IN A PROPOSED WET DISPOSAL SCHEME Günbulut, Didem M.Sc, Department of Civil Engineering Supervisor Prof. Dr. Yener Özkan Co-Supervisor. Assoc. Prof. Dr. Erdal Çokça August 2000, 94 pages The geotechnical properties of the waste materials from the Çatalağzı Thermal Power Plant have been investigated with the purpose of assessing the suitability and feasibility of using these materials in the construction of dikes in a proposed wet disposal project. The engineering properties studied include the compaction and strength characteristics, compressibility behavior, response to lime and cement stabilization including the durability of the stabilized fly ash as measured by wetting and drying tests. It has been found that fly ash stabilized with lime or cement can be used in the dikes of the dam. Cement addition to the electrofilter ash is more effective in m TC YÜKSEKÖ?RETİM KURÜLI) DOKÜMANTASYON MERKEZİstabilization for strength increase of the electrofilter ash and lime addition is more effective in stabilization for durability of the electrofilter ash.