Simulation study and practical application of a two switch forward converterfor renewable ınterfaces
Yenilenebilir arayüzler için iki anahtarlı ileri dönüştürücünün simülasyonçalışması ve pratik uygulaması
- Tez No: 936344
- Danışmanlar: DR. ALAN WATSON
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: dc-dc dönüştürücü, anahtarlamalı dönüştürücü, iki anahtarlı ileri dönüştürücü, op-amp tabanlı voltaj modu kontrolü, dc-dc converter, switched converter, two-switch forward converter, op-amp based voltage mode control
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: The University of Nottingham
- Enstitü: Yurtdışı Enstitü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
Günümüzde, DC-DC dönüştürücüler kaçınılmaz bir şekilde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarında (RES) bir arayüz olarak ele alınmaktadır. Gerçek şu ki, fosil yakıt kullanımı arttığı sürece kömür, petrol ve doğal gaz gibi yakıt rezervleri gittikçe daha fazla sona erdiği için dünya çapında daha fazla enerji kaynağına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle Yenilenebilir Enerji Kaynakları çevresel zararı azaltmakta ve geleceğin enerji ihtiyacını karşılamaktadır. Başlıca yenilenebilir enerji kaynakları güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, hidroelektrik enerji ve jeotermal enerjidir. Özellikle güneş enerjisi en önemli yenilenebilir enerji kaynağı haline gelmiştir. Bu nedenle, üretilen gücün çoğu, gücü onlarca watt'tan yüzlerce megawatt'a yükselten güç elektroniği dönüştürücüleri tarafından işlenmiştir. Dönüştürücüler modunu değiştirmek için, galvanik izolasyon sağlayan transformatörler, RES tarafından sağlanan giriş voltajını AC şebekesine dönüştürmek için önemlidir. Bu projede iki anahtarlı ileri dönüştürücü tasarlanacak ve simülasyon yazılımı ve deneysel yaklaşımlarla çıkış voltajını istenen değerde stabilize etmek için Op-amp tabanlı voltaj modu kontrolü uygulanacaktır.
Özet (Çeviri)
Nowadays, DC-DC converters are necessarily handled in Renewable Energy Sources (RES) as an interface. It is the fact that so long as the usage of fossil fuels has increased, more energy sources are needed around the world as the fuel reserves have been coming to an end more and more such as coal, petroleum and natural gas. Therefore, Renewable Energy Resources decrease the environmental damage and compensate the energy requirement of future. Principal renewable energy resources are solar energy, wind energy, hydroelectric energy and geothermal energy. Especially, solar energy has become the most important renewable energy source. Therefore, much of generated power has processed by power electronic converters, which raise the power from tens of watts to hundreds of megawatts. For switching converters mode, transformers providing galvanic isolation have an importance to convert input voltage supplied by RES to the AC grid. In this project, Two-switch forward converter will be designed, and Op-amp based voltage mode control will be applied to stabilise output voltage at desired value with simulation software and experimental approaches.