Effectiveness & relevance of visual communication design in fashion magazines
Moda dergilerinde görsel iletişimin etkinliği ve önemi tasarımı
- Tez No: 937691
- Danışmanlar: PROF. DR. NEDA ÜÇER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Visual Communication Design, Fashion Magazine, Vogue Magazine, GQ Magazine, Effectiveness & Relevance
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
Tez, görsel iletişim tasarımı konusunu ve görsel iletişim tasarımının moda dergilerindeki önemini araştırmaktadır. Araştırmanın amacı, moda dergilerinde görsel iletişim tasarımının kullanımını ve derginin reklam ve estetiklerinin teknoloji çağında nasıl performans gösterdiğini incelemektir. Araştırma içeriği, görsel iletişim tasarımının moda dergilerindeki rolü hakkında kapsamlı bir bilgi de sunmaktadır. Dergilerde kullanılan temel tasarım öğelerini ve tekniklerini belirlemek amacıyla iki örnek moda dergisi (GQ ve Vogue), içerik analizi için vaka çalışması olarak seçildi. Bu çalışma, tasarımcılarla yapılan görüşmeler temelinde seçilen metinlerdeki tasarımın etkinliği ve etkisi konusundaki okuyucu anlayışını incelemektedir. Tavsiyelerle birlikte, bu çalışmanın bulguları, moda yayıncıları ve tasarımcılarını hedef kitlelerini yakalamaya, okuyucu kitlesini artırmaya ve endüstrilerin yaratıcı sınırlarını zorlamaya yönlendirebilir. Anahtar Kelime: Görsel İletişim Tasarımı, Moda, Vogue Gazeteler, GQ Gazeteler ve saire etkinliler.
Özet (Çeviri)
The thesis investigates about effectiveness and relevance of visual communication design and the significance of visual communication design in fashion magazines. The purpose of the research is to study the usage of visual communication design in fashion magazines and how the commercials and aesthetics of the magazine perform in the era of technology. Additionally, the research content provides a comprehensive knowledge of visual communication design and its role in fashion magazines. Two sample fashion magazines (GQ & Vogue) were selected as case studies for content analysis to identify key design elements and techniques used in the magazines. This study collects information about readers' understanding of the effectiveness and impact of design found in selected texts based on interviews with designers. Along with recommendations, this study's findings can guide fashion publishers and designers to capture their target audience, increase readership, and push the creative boundaries of the industries.