The Liverpool poets
Liverpool şairleri
- Tez No: 94022
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MARGARET SÖNMEZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Henri, Liverpool Şairleri, McGough, Patten, Pop Şiiri, Altmışlı yılların şiiri, Yeraltı Şiiri, Henri, Liverpool Poets, McGough, Patten, Pop Poetry, Sixties poetry, Underground Poetry
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
IV öz LIVERPOOL SAİRLERİ Pehlivanoğiu, Funda Yüksek, İngiliz Edebiyatı Programı Tez Yöneticisi: Yard. Doç. Dr. Margaret J.M. Sönmez Temmuz 2000,111 sayfa Bu tez Adrian Heni, Roger McGough ve Brian Patten'den oluşan Liverpool Şairleri ve onların 1960'larda yazdıkları eserler üzerine yapılan bir çalışmadır. Şairlerin tüm şiirlerinde tutarlı bir biçimde tekrarlanan tek öğe, elit ve popüler sanat ile kültürün harmanlanması ve yer değiştirilmesi olduğu, şairlerin eserleri ve şiirlerinin yaradılışı, sunuluşu hakkında sunulan bilgilerle desteklenmektedir. Ancak bu çalışma, bunun ötesine geçerek, söz konusu harmanlanmanın, Liverpool Şairlerinin eserleri hakkında yapılmış çeşitli ve değişen eleştirilerin ve eserlerinin popüleritesinin altında yatan ana unsur olduğunu ortaya çıkarmıştır. Aslmda sanat, popülerite ve var olan edebi beğeni arasındaki ilişki, eserlerin oluşturulmasını, biçemini, sunuluşunu ve eserlere yönelik tutumlarını belirleyen ana etmen olduğu ortaya konulmaktadır.
Özet (Çeviri)
m ABSTRACT THE LIVERPOOL POETS Pehlivanoğlu, Funda M.A., Program in English Literature Supervisor: Assist Prof. Dr. Margaret J.M. Sönmez July 2000, 111 pages This thesis is a study of the Liverpool Poets, Adrian Henri, Roger McGough, Brian Patten and their works from the 1960s. The main argument, which is substantially supported with evidence from the poems and information about their creation and performance, is that a merging and reversal of 'high' and 'low' art and culture is the single consistently found characteristic of their poems. The work goes beyond this, however, and identifies in the merging of high and low a key factor behind the mixed and changing critical responses to their works and, at the same time, an important reason for their popularity. In fact, the relations between art, popularity, and the Establishment's taste is defined as the main issue underlying the creation, forms and performance of the works just as much as their reception.