The new keynesian approach to the dynamic stochastic general equilibrium (DSGE) modelling and inflation dynamics: Models and macroeconomic policy evaluation
Dinamik stokastik genel denge (DSGE) modellemesine ve enflasyon dinamiklerine yeni keynesyen yaklaşım: Modeller ve makroekonomik politika değerlendirmesi
  1. Tez No: 941094
  2. Yazar: ESRA ERDEM DAVIS
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ENGİN KARA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonometri, Ekonomi, Econometrics, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Dinamik Stokastik Genel Denge Modeli, Optimal Para Politikası, Yeni Keynesyen Model, Enflasyon Dinamikleri, Enflasyon Beklentisi, Enflasyon Beklentisini Belirleyen Makroekonomik Faktörler, Dynamic Stochastic General Equilibrium Model, Optimal Monetary Policy, New Keynesian Model, Inflation Dynamics, Inflation Expectation, Macroeconomic Factors Determining Inflation Expectation
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: University of Exeter
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Bu tez, Yeni Keynesyen yaklaşımı ve makroekonomik politika analizi içindeki yerini açıklamayı amaçlamaktadır. Son yıllarda, Yeni Keynesyen Dinamik Stokastik Genel Denge (DSGE) modelleri para politikası analizinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Yeni Keynesyen yaklaşım, temel model bileşenlerini ve temsil modellerini inceleyerek başlamıştır. Mevcut nesil DSGE modellerinin yapı taşları detaylı bir şekilde tartışılmıştır. DSGE modelinde, maliye politikası, talep, maliyet yükümlülüğü, teknoloji ve kamu harcamaları, çıktı, enflasyon ve faiz oranlarının tepki fonksiyonları (IRF'ler) Dyner ekonomi programı aracılığıyla analiz edilmiştir. Ardından, enflasyon dinamikleri, Yeni Keynesyen makroekonomik çerçeve kapsamında ele alınmıştır. Enflasyon dinamikleri, enflasyon dinamikleri üzerine yapılan ampirik çalışmaları derleyerek açıklanmıştır. Merkez bankaları tarafından açıklanan hedeflerle uyumlu bir şekilde enflasyon beklentilerini şekillendirmek için önemli olan enflasyon hedeflemesi, rejimin dinamiklerini anlamada ve mevcut dönem beklentilerini düzenlemede büyük önem taşımaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis aims to clarify the New Keynesian approach and its standing in macroeconomic policy analysis. In recent years, New Keynesian Dynamic Stochastic General Equilibrium (DSGE) models have been widely used in monetary policy analysis. The New Keynesian approach began by examining the basic model components and representation models. The building blocks of the current generation DSGE models are discussed in detail. In the DSGE model, the impulse response functions (IRFs) of fiscal policy, demand, cost obligation, technology and government expenditures, output, inflation and interest rates were analysed through the Dyner economy program. Then, the dynamics of inflation are covered by the New Keynesian macroeconomic framework. Inflation dynamics are explained by compiling empirical studies on inflation dynamics. Inflation targeting, which is crucial for shaping inflation expectations in line with the targets declared by central banks, is of immense importance in terms of the dynamics of the regime in understanding and regulating the expectations of the current period.