A Computational investigation of optimal parameters in pension reform
Emeklilik reformunda optimal parametrelerin hesaplı incelenmesi
  1. Tez No: 94973
  2. Yazar: ARZDAR KİRACI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SERDAR SAYAN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Ekonomi, Sigortacılık, Economics, Insurance
  6. Anahtar Kelimeler: Hesaplamalı Metodlar, Arama Algoritmaları, Emeklilik Reformu, Dağıtım Esasıyla Çalışan Sigorta Sistemleri, Computational Methods, Search Algorithms, Pension Reform, Pay-as-you-go- based Pension System 111
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ekonomi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
ÖZET EMEKLİLİK REFORMUNDA OPTIMAL PARAMETRELERİN HESAPLAMALI İNCELENMESİ Kiracı, Arzdar Doktora, Ekonomi Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Serdar Sayan Haziran 2000 Bu tezin amacı, dağıtım esasına göre hizmet eden emeklilik sistemlerine bir anlık ya da kademeli değişim süreci gibi farklı stratejilerde parametrik reform seçeneklerinin tespiti için gerekli hesaplamalı altyapıyı geliştirmektir; Geliştirilen teknikler genç nüfusuna rağmen mali çıkmaza girmiş ve devlet tarafından işletilmekte olan Türk Emeklilik Sistemine uygulanmıştır. Çalışma acil bir reform ihtiyacım doğrulamakta ve kabul edilmiş emeklilik reformu üzerinde yorum yapabilmek ve alternatifler sunmak için gereken analitik altyapıyı sağlamaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A COMPUTATIONAL INVESTIGATION OF OPTIMAL PARAMETERS IN PENSION REFORM Kiracı, Arzdar Ph.D., Department of Economics Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Serdar Sayan July 2000 The purpose of this dissertation is to develop a computational framework to identify a set of parametric reform options to rehabilitate publicly run, pay-as-you-go-based pension systems under alternative strategies for reform involving once-and-for-all as well as gradual changes in pension parameters. The techniques developed are applied to the Turkish pension system, which is particularly interesting as it already faces a severe financial crisis despite a relatively young population. The results confirm the need for urgent reform.