Yapı ve teknik işlerinde çalışanların iş sağlığı ve güvenliği durumlarının değerlendirilmesi: Kafkas Üniversitesi örneği
Evaluation of occupational health and safety situation of construction and technical workers: Kafkas University example
  1. Tez No: 950042
  2. Yazar: SECCAT BERKAN CANTEMUR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA KEMAL ALTUNOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Çalışan, Durum, İş Sağlığı ve Güvenliği, Kafkas Üniversitesi Yapı ve Teknik İşleri, Employee, Situation, Occupational health and safety, Kafkas University Construction and Technical Works
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kafkas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Disiplinlerarası İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 45
Özet
Bu çalışmada Kafkas Üniversitesi yapı ve teknik işlerde çalışanların iş sağlığı ve güvenliği durumlarının değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Çalışma için gerekli olan veriler 54 sorudan oluşan anket ile elde edilmiştir. Yapı ve Teknik İşlerde çalışan 70 personele uygulanan anket sonucunda elde edilen veriler SPSS 20 programı ile analiz edilmiştir. Yapılan istatistiksel analiz sonucunda çalışmaya katılan 70 personelin anket sorularına verdikleri cevapların frekans dağılımları belirlenmiştir. Çalışma sonucunda yapı ve teknik işlerinde çalışanların iş sağlığı ve güvenliği durumlarının iyi olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca çalışanların iş sağlığı ve güvenliği açısından muhtemel riskler konusunda bilgi sahibi oldukları saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
This study aims to evaluate the occupational health and safety status of construction and technical workers at Kafkas University. The data required for the study was obtained with a survey consisting of 54 questions. The data obtained as a result of the survey applied to 70 personnel working in Construction and Technical Works were analyzed with SPSS 20 program. As a result of the statistical analysis, the frequency distributions of the answers given by the 70 personnel participating in the study to the survey questions were determined. As a result of the study, it was determined that the occupational health and safety status of construction and technical workers was good. It was also determined that the employees were informed about possible risks in terms of occupational health and safety.