Şarkikaraağaç (Isparta) ve çevresinin jeoloji, mineraloji ve petrografisi
Geology, mineralogy and petrography of Şarkikaraağaç (Isparta) and its surrounding area
- Tez No: 95136
- Danışmanlar: PROF. DR. ALİ BİLGİN
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Jeoloji Mühendisliği, Geological Engineering
- Anahtar Kelimeler: Eğirdir Gölü, Kuşlar, Biyoekoloji, Lake Eğirdir, Birds, Bioecology
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 219
Özet
ÖZET Araştırma, Temmuz 1998-Temmuz 1999 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmada, Eğirdir Gölü'nde bulunan kuş türleri tespit edilmiştir. Gözlemler esnasmda kuş türleri ve bu türlerin biyoekolojileri araştırılmıştır. Gölde Passeriformes takımından 22, Charadriiformes takımından 9, Anseriformes takımından 7, Accipitriformes takımından 3 ve Apodiformes, Ciconiiformes, Gruiformes, Podicipediformes takımlarından da birer tür olmak üzere toplam 45 tür tespit edilmiştir. Gölde gözlenen 45 türden; Turdns merula, Passer domesticus, P. montamıs, Alauda arvensis, Colıtmba livia, Corvus corone comix, Pica pica, Aythya ferina, Fulica atra, Phoenicvrus phoenicurus, Panes major, Melonocorpha calandra, Circus aeruginousus'un yerli tür; Chlidonias niger, Ficedula semitorguata, Neophron percnopterus, Hirundo rustica, Columba oenas, C. palumbus, Delichon urbica, Anas crecca, Ciconia ciconia'mu yaz göçmeni; Anthus cervinus, Anas penolope, A. platyhynchos, Netta rufina, Tadorna ferruginea Lotus fuscus, Larus canus, Larus audouinii, Calidris minuta, Haliaetus albicilla, Podiceps cristatus kış göçmeni; Turdus viscivoms, Phylloscopus sibilatrix, Carduelis flavirostris, Sterna hirundo, Lanius excubitor, Gelochelidon nilotica, Hippolais pallida, Glareola nordmanni, Glareola pratincola, Charadrius dubius, Apus apus'xm. da transit göçer olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
n ABSTRACT This research has been performed between July 1998 - 1999. In this study, the bird species have been determined at Lake Eğirdir. The bird species and the bioecology of species were searched during observations. The fourty- five species in total, tweenty- two from Passeriformes ordo, nine from Charadriiformes, seven from Anseriformes, three from Accipitriformes, one from Apodiformes, Ciconiiformes, Gruiformes, Podicipedifbrmes have been determined at the lake. Of the fourty- five species in total at the lake; Turdus merula, Passer domesticus, P. montanus, Alauda arvensis, Columba livia, Corvus corone comix, Pica pica, Aythya ferina, Fulica atra, Phoenicurus phoenicurus, Parus major, Melanocorpha calandra, Circus aeruginousus of native species, Chlidonias niger, Ficedula semitorguata, Neophron percnopterus. Hirundo rustica, Columba oenas, C. palumbus, Delichon urbica, Anas crecca, Ciconia ciconia of summer nomads; Anthus cervinus, Anas penolope, A. platyrhynchos, Netta rufina, Tadorna ferruginea Larus fuscus, Larus canus, Larus audouinii, Calidris minuta, Haliaetus albicilla, Podiceps cristatus of winter nomads; Turdus viscivorus, Phylloscopus sibilatrix, Carduelis flavirostris, Sterna hirundo, Lanius excubitor, Gelochelidon nilotica, Hippolais pallida, Glareola nordmanni, Glareola pratincola, Charadrius dubius, Apus opus of transit nomads have been determined.