Karaağaç (Edirne) ve civarının florası
Flora of the Karaağaç (Edirne) and neigborhood
  1. Tez No: 95277
  2. Yazar: NİLGÜN ÇAMUR DEMİRKAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CELAL YARCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Karaağaç, Trakya Bölgesi, Flora, Karaağaç, Thrace Region, Flora
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 51
Özet
ÖZET Bu çalışma, 1997-2000 yılları arasında, Trakya Bölgesinin batısında yer alan Edirne İli'nin, Karaağaç mevkii ve civarının florasını ortaya çıkarmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırma Bölgesi, DAVIS tarafından uygulanan grid sistemine göre, A1 karesinin E (Avrupa) bölümünde yer almakta olup, Avro-Sibirya fitocoğrafik bölgesine girmektedir. Araştırma sonuçlarına göre, 50 familya ve 136 genusa ait toplam 177 takson kaydedilmiştir. Bu taksonların 2 tanesi Pteridophyta'ya; 175'i Spermatophyta'ya (1 Gymnospermae; Angyospermae'ye ait 153 Dicotyledoneae ve 21 Monocotyledoneae) aittir. En çok takson içeren familyalar; Asteraceae, 18 takson (%10.17); Poaceae, 17 takson (%9.60); Fabaceae, 15 takson (%8.47)'dir. Taksonların fitocoğrafik bölgelere göre dağılımları ise şöyledir; Avrupa-Sibirya %19.21; Akdeniz %9.04; Iran-Turan %0.56; orijini bilinmeyenler ise %71.19'dur. Taksonların 9'u (%5.08) kozmopolit, 2'si (%1.13) ise endemik'tir. Tesbit edilen taksonların arasında Trakya bölgesi ve A1 karesi için yeni kayıda rastlanmamıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY This study was carried out finding the flora of Karaağaç site and surrounding of Edirne province that located in the western part of Thrace Region between 1 997-2000, the study area is placed in A1 (E) square in grid system adopted DAVIS and in Euro-Siberian phytogeographical region. According to the results of this study; 177 taxa belonging to 136 genera and 50 families were recorded. Among these taxa, there are 2 Pteridophytes and 175 Spermatophytes (1 Gymnospermae; 153 Dicotyledoneae and 21 Monocotyledoneae belong to Angyospermae). The largest families are as follows : Asteraceae, 18 taxa (10.17 %); Poaceae, 17 taxa (9.60 %) and Fabaceae, 15 taxa (8.47 %). The distribution of the taxa according to the phytogeographical regions are as follows; Euro-Siberian, 19.21 %; Mediterranean, 9.04 %; Irano-Turanian, 0.56 %; unknown, 71.19 %. 9 of total taxa (5.08 %) are cosmopolitan and 2 taxa (1.13 %) are endemic. There is not new records for Thrace Region and A1 square.