Sezgisel kümelerde sezgisel alfa-cebir ve sezgisel ölçümler
Intuitionistic cr-algebras and intuitionistic measures on intuitionistic sets
- Tez No: 95341
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ERDAL COŞKUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Belirtisiz Küme, Belirtisiz Topoloji, Sezgisel Belirtisiz Küme, Sezgisel Küme, Sezgisel Topoloji, Sezgisel Cebir, Sezgisel a-Cebir, Sezgisel Dynkin Sistem, Sezgisel Ölçüm, Sezgisel Ölçülebilir Fonksiyon
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
Bu çalışmada, sezgisel kümelerde ölçüm kavramı incelendi. Birinci bölümde, belirtisiz küme ve bu kavramla ilgili temel tanımlar sunuldu. İkinci bölümde, sezgisel belirtisiz küme ve temel tanımlar verildi. Üçüncü bölümde, belirtisiz kümelerin genelleşmiş bir hali olan sezgisel küme kavramının basit bir versiyonu tanımlandı. Dördüncü bölümde ise sezgisel kümelerin sezgisel cebir, sezgisel a- cebir, sezgisel halka ve sezgisel Dynkin sistem gibi baza sistemleri ele alındı. Ayrıca sezgisel kümelerin ölçülebilirliği, sezgisel ölçüm ve sezgisel ölçülebilir fonksiyon kavramları incelenerek bazı sonuçlar verildi.
Özet (Çeviri)
In this work, the concept of measure on intuitionistic sets was investigated. In the first chapter necessary background information and basic definitions on fuzzy sets were presented. In the second chapter, intuitionistic fuzzy set and their basic definitions were given. In the third chapter, a simple version of intuitionistic sets which is a general form of fuzzy sets has been defined. In the fourth chapter, the systems of intuitionistic sets such as intuitionistic algebra, intuitionistic cr-aigebra, intuitionistic ring and intuitionistic Dynkin systems were considered. Also the measurability of intuitionistic sets, intuitionistic measure and intuitionistic measurable functions were investigated and finally some results were given. Key Words : Fuzzy Set, Fuzzy Topology, Intuitionistic Fuzzy Set, Intuitionistic Set, Intuitionistic Topology, Intuitionistic Algebra, Intuitionistic a-Algebra, Intuitionistic Dynkin System, Intuitionistic Measure, Intuitionistic Measurable Function.