Conception of a future integrated framework for smart mobility in university campus. Tripoli, Libya'
Üniversite yerleşkesinde geleceğe entegre, akıllı hareketlilik için kavramsal bir çalışma Trablus, Libya
  1. Tez No: 954711
  2. Yazar: ISLAH ABOUBAKER EMHEMED BENARAFA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. DEMET IRKLI ERYILDIZ
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Hareketlilik, ICT, Trablus Kenti, AKILLI yerleşke, üniversite yerleşkesi master planlaması, erişilebilirlik, mobility, ICT, Tripoli city, SMART campus, university campus master planning, accessibility
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Mimarlık ve Tasarım Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 255
Özet
Günümüzde kentsel hareketlilik, nüfus ve araç sayısının artışı ile dünyanın en önemli konularından birisi olmuştur. Yollarda çok daha fazla sayıda trafik sıkışıklığı kaydedilmektedir. Ulaşım, birçok üniversite yerleşkesinde ve dünyanın pek çok şehrinde önemli bir konu haline gelmiştir. Üniversite yerleşkeleri, şehir peyzajının bir mikro-kozmosudur ve yeni hareketlilik politikalarını uygulamak ve değerlendirmek için mükemmel bir test ortamıdır. Bu çalışmanın amacı, Trablus Üniversitesi'nin A Yerleşkesindeki temel hareketlilik konularını anlamak, kısa ve uzun vadede akıllı hareketlilik çözümleri için entegre bir kavramsal çerçeve oluşturmaktır. Entegre bir akıllı hareketlilik modeline sahip olma hedefimize ulaşmak için yapılan kaynak taraması, bilimsel dergilerde yayınlanan bilimsel makalelere, akademik konferanslara, kurumsal araştırma raporlarına ve kamu belgelerine dayanmaktadır. Altyapılar, akıllı navigasyonu tanımlayan kritik unsurlardır. Kaynak taramasının sonuçları, akıllı navigasyon planlaması ile ilgili kaynağın kapsamlı bir araştırmasından ve süzülmesinden elde edilir. Bu da, konu alanını geliştirmenize ve anlamanıza yardımcı olur. Dünyadaki benzer örnekler, incelenerek ve çalışma için belirtilen parametreler kullanılarak analizler yapılmıştır. Öğrenciler, akademik ve idari personel için hazırlanan anketlerin analiz edilmiştir. Benzer siyasi, sosyo-ekonomik ve kültürel geçmişlere sahip 3. dünya ülkelerinde akıllı hareketlilik için yapılan çalışmadaki belirtilen doğru parametrelerin karışımı ile kavramsal bir çerçeve beklenen sonuçtur. Örneğin, Akıllı Hareketlilik Yönetimi ve Planlaması, Yerleşke Ana Planlaması ve Kurumsal Yeniden Yapılanma için Politika Çerçevesi Oluşturma, Kısa ve Uzun Vadeli Bir Yatırım Havuzu Oluşturmak için Akıllı Hareketlilik Çözümleri, Trablus kenti için bir model teşkil eden Trablus Üniversitesi yerleşkesinde, otomobillerden uzak bir kültürel değişim için katalizörler önererek yapılabilir.
Özet (Çeviri)
Today, urban mobility is one of the most important topics in the world with the increase of the population and a larger number of vehicles. More traffic jams recorded on the roads. Transportation has become an incredibly significant issue in university campuses and cities around the world. University campuses are a microcosmos of the city landscape and an excellent testbed for implementing and evaluating novel mobility policies. The aim of this study is to understand the key mobility issues on Tripoli University Campus A and supply an integrated conceptual framework for smart mobility solutions in the short and long term. To achieve our goal of having an integrated smart mobility model, the literature review is based on scientific papers published in scientific journals, academic conferences, corporate research reports, and government documents. The foundations are the critical elements that define intelligent navigation. The results of the literature review collected from a comprehensive survey and filtering of the literature related to intelligent navigation planning. It helps you develop and understand the subject area. Study examples of similar cases around the world and analyze them based on five parameters specified for the study. In addition to the publication of questionnaires for student, academic and employees analyzed and get results and different opinions it to explore perspectives and feelings. The expected result will be a conceptual framework for smart mobility in development countries with similar political, socio-economic, and cultural backgrounds, with the right mix of parameters mentioned in the study. For example, it can make by Creating a Policy Framework for Smart Mobility Management and Planning, Campus Master Planning, and Organizational Restructuring to Create an Investment Pool for Short and Long-Term Implementation of Smart Mobility Solutions recommending catalysts for cultural change away from automobiles on the Tripoli University campus, which will serve as a model for the city of Tripoli itself.