Bayındırlık işleri birim fiyat analizindeki işgücü ve makine gücü verimliliklerinin irdelenmesi
The Examination of the productivity of work power and machine power in unit price analyses of ministry of public works and settlements
  1. Tez No: 95602
  2. Yazar: ALİ TAT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. M. EMİN ÖCAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: iş gücü, makine gücü, iş ölçümü, birim fiyat analizi, Work Power Measure, Machine Power, Unit Price Analyses, Work Measure. n
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 152
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ BAYINDIRLIK İŞLERİ BİRİM FİYAT ANALİZLERİNDEKİ İŞGÜCÜ VE MAKİNE GÜCÜ VERİMLİLİKLERİNİN İRDELENMESİ Ali TAT ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ANA BİLİM DALİ Danışman : Doç. Dr. M. Emin. ÖCAL Jüri : Doç. Dr. M. Emin. ÖCAL : Doç. Dr. Mustafa LAMAN : Yrd. Doç. Dr. S.Seren AKAVCI İnşaat fâaliyetlerinin planlanması ve kontrol aşamalarında etkinliği arttırmak için projede kullanılacak iş gücü miktarlarının bilinmesinin önemi büyüktür. Ülkemizde kamu inşaatlarının planlanması ve ihaleye esas ön keşiflerinin hazırlanmasında Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Birim Fiyat Analizlerindeki iş gücü süreleri baz alınmaktadır. Bu çalışmada Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Birim Fiyat Analizlerinden seçilen 19 adet iş kalemine ait işçilik-saat ve makine-saat sureleri uygulama koşullarındaki düzeyi belirlenmiş ve bu süreler, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Analizlerindeki aynı poza ait sürelerle kıyaslanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS THE EXAMINATION OF THE PRODUCTIVITY OF WORK POWER AND MACHINE POWER IN UNIT PRICE ANALYSES OF MINISTRY OF PUBLIC WORKS AND SETTLEMENTS Ali TAT UNIVERSITY OF ÇUKUROVA DEPARTMENT OF CIVIL ENGINEERING Adviser : Doç. Dr. M. Emin. ÖCAL Jury : Doç. Dr. M. Emin. ÖCAL : Doç. Dr. Mustafa LAMAN : Yrd. Doç. Dr. S. Seren AKAVCI It is very important to know, the quantity of work power that will be used in project for planning activities and activing control levels. In our country, work power periods in unit price analyses of Ministry of Public Works And Settlement are used for preparing foremost valuation on the base of adjudication and planning public buildings. In this study, the level of work-hour periods of application conditions that belongs to nineteen work measure, chosen from Unit Price Analyses of Ministry of Public Works and Settlement has been determined and these periods belonging to the pose that is the same with that of ministry of public works and settlement analyses.