Makina imalatı yapan bir fabrikanın yönetimi ve yönetimde kalite unsurlarının uygulanılarak gelişimin sağlanması
The Management of a machine production factory and to improve it by using qualitative effects during the management
  1. Tez No: 95758
  2. Yazar: TANER BEKÇİBAŞI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BAHA GALİP TUNALIGİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Yönetim, üst düzey yöneticilik, toplam kalite yönetimi, ISO 9000, kalite, SWOT, standardizasyon. pazarlama, fabrika, motivasyon, Management, top level management, total quality management. ISO 9000. quality, SWOT, standartizaiion, marketing, factory, motivation
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarım Makineleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 51
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi MAKİNA İMALATI YAPAN BİR FABRİKANIN YÖNETİMİ VE YÖNETİMDE KALİTE UNSURLARININ UYGULANILARAK GELİŞİMİN SAĞLANMASİ Taner BEKÇİBAŞI Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Makinalan Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Baha Galip TUNALIGİL Tarihi süreç içerisinde iş dünyası birçok yönetim teorileri ve uygulamalarıyla karşılaşmıştır. Değişimin büyük bir hızla gerçekleştiği çağımızda artık geleneksel yönetimlerden uzaklaşılmış, serbest rekabetçi modern yönetimlere yönelinmiştir. 21. Yüzyıla damgasını vuran toplam kalite yönetimi her sektörün yöneticiliği olarak uygulanmaya başlanmıştır. Ayrıca çalışanların eğitimleri, becerileri, davranışları ve tatminleri yöneticiliğin gerekenleri arasındadır. Üst düzey yöneticiliği günümüzde hemen hemen bütün kurumlarda ve kuruluşlarda yer almaktadır. Bu çalışmada, makina ve yedek parça imalatı yapan işletmelerde süre gelen örf, adet ve yönetim alışkanlıkları araştırılmış, organizasyonun sistemli bir şekilde yönetimi, toplam kalite yönetimi ve ISO 9000 uygulamaları vurgulanmaya çalışılmıştır. Aynı zamanda: üst düzey yöneticiliği özellikleri üzerinde durulmuş, yönetim teknikleri ve modelleri özetlenerek şirket yönetimlerine ömek olabilecek yönetim tasannu önerileri sunulmuştur. 2000, 50 Sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M.D. Thesis THE MANAGEMENT OF A MACHINE PRODUCTION FACTORY AND TO IMPROVE IT BY USING QUALITATIVE EFFECTS DURING THE MANAGEMENT Taner BEKÇİBAŞI Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Agricultural Machinery Supervisor: Prof. Dr. Baha Galip TUNALIGİL During the years the trade world faced many kinds of management theories and applications. The rapid changeable of the life at the present days, the traditional attitudes change towards modern management for free competition. Total quality management in the 21 * century has been applied by the top level manager. Top level managers spend more forces and ability for the education, capability, attitudes, happiness for the workers. Nowadays, as we may say for the top level managers take place every kind of sectors, corporation and companies. In this study; I try to find some results of machinery and spare parts factories. The attitudes, traditional activities and management applications has been studied. And also total quality management of the organizations has been indicated. Besides that the qualifications of the top level managers had been mentioned, and also management technics and models had been summarized. As a result some management designs had been advised as examples. 2000. 50 pages