Yayılı izge teknikleri kullanan kablosuz yerel alan ağları
Wireless local area networks wing spread spectrum techniques
  1. Tez No: 95811
  2. Yazar: AHMET AKBULUT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MÜMTAZ YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Local area networks, Spread spectrum, Subband video coding vcvUsaaGOTbuenfflfr
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 53
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi YA YILI İZGE TEKNİKLERİ KULLANAN KABLOSUZ YEREL ALAN AĞLARI Ahmet AKBULUT Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Anabil im Dalı Danışman: Prof. Dr. Mümtaz YILMAZ Bu çalışmada, kablosuz yerel alan ağlan ve kullandıkları yayılı izge teknikleri incelenmiş, doğrudan dizili yay ıh izge tekniğinin alt bant kodlanmış video sinyallerinin iletiminde kanal bozulmalarına karşı etkileri bilgisayar benzetimleri kullanılarak ortaya konmuştur. Video sinyalinin sıkıştırılmasında alt bant kodlama tekniği kullanılarak alıcı için iki farklı çözünürlükte görüntü seçeneği sunan ölçeklenebilirlik özelliği sağlanmıştır. Bu görüntüler taşıdıkları öneme göre kanal bozulmalarına karşı farklı korunmuşlardır. Böylelikle kanal koşulları kötüyken bile alıcıda kabul edilebilir bir kalitede görüntü elde edilebilmektedir. 2000, 53 sayfa ANAHTAR KELİMELER: Yerel alan ağları, Yayılı izge. Alt bant video kodlama
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M.S. Thesis WIRELESS LOCAL AREA NETWORKS USING SPREAD SPECTRUM TECHNIQUES Ahmet AKBULUT Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Electronics Engineering Supervisor: Prof.Dr.Mûmtaz YILMAZ In this study, Wireless Local Area Networks (WLANs) and the spread spectrum techniques which are used in WLANs have been examined. The effects of direct sequence spread spectrum techniques for the use of subband coded video signal transmission over wireless channel have been computer simulated. Subband coding technique, which enables the scalability property, is used to compress video signals. Two different image resolutions for subband coding has been attempted. These images have different priority levels against channel distortion according to their information content Consequently resonable image quality has been obtained even in adverse channel conditions. 2000, 53 pages