Symbolic masculine and feminine identities in Turkish Grand National Assembly
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sembolik erkeklik ve kadınlık kimlikleri
- Tez No: 95921
 - Danışmanlar: PROF. DR. AYŞE AYATA
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Siyasal Bilimler, Sosyoloji, Political Science, Sociology
 - Anahtar Kelimeler: Toplumsal Cinsiyet, Politik Kimlikler, TBMM. iv, Gender, Political Identities, TGNA 111
 - Yıl: 2000
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Kadın Çalışmaları Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 121
Özet
oz Türkiye buyuk millet meclisi'nde sembolik kadınlık ve erkeklik kimlikleri Berksü, Heves Yüksek Lisans, Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ayşe Ayata Mayıs 2000, 121 sayfa Bu çalışma, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde biçimlenen kadınlık ve erkeklik kimliklerim incelemektedir. Parlamenter yapı içinde kadınlık/erkeklik işaretlerinin karşılıklı konumlandınlışı, bu işaretlerin sunuluş ve anlamlandırılış biçimleri, kadın ve erkek milletvekillerinin kendi deneyimleri üzerine yaptıkları değerlendirmelerden yararlanılarak açıklanmıştır. Bu çerçevede, kadınlığa ve erkekliğe ilişkin değer ve yargılar kamusal alamn toplumsal cinsiyet modeli ile bağlantılı olarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SYMBOLIC MASCULINE AND FEMININE IDENTITIES IN TURKISH GRAND NATIONAL ASSEMBLY Berksü, Heves M.S., Gender and Women's Studies Program Supervisor: Prof. Dr. Ayşe Ayata May 2000, 121 pages This study analyses the appearances of 'masculinity' and 'femininity' in the Turkish Parliament. The conceptualisation and presentation of the masculine and feminine signs and their mutual positioning within the Turkish political structure are explained in the light of men and women parliamentarians' interpretations of their experiences within the parliament. In this respect, the values and criteria associated with masculinity and femininity are clarified in relation to the gender structure within the public sphere.