Use of bio-physical models in agricultural economics: An application of cropsyst
Tarım ekonomisinde bio-fizik modellerin kullanımı: Bir CROPSYST uygulaması
  1. Tez No: 95925
  2. Yazar: H. OZAN ERUYGUR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HALUK KOSNAKOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Tanm Ekonomisi, Bio-fizik modeller, Bio-ekonomik modeller, EPIC, CROPSYST, bitki simülasyon modelleri, kalibrasyon. IV, Agricultural economics, Bio-physical models, Bio-economic models, EPIC, CROPSYST, crop simulation models, calibration. Ill
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ekonomi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 139
Özet
oz TARIM EKONOMİSİNDE BIO-FIZIK MODELLERİN KULLANIMI BÎR CROPSYST UYGULAMASI Eruygur, H. Ozan Yüksek Lisans, Ekonomi Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Haluk KASNAKOĞLU Eylül 2000, 139 sayfa Bu çalışma, tanm ekonomisinde bio-fizik modellerin kullanımını ve uygulamalarını incelemiştir. Kullanımı en yaygın olan iki bio-fizik model (EPIC ve CROPSYST) detaylı bir biçimde anlatılmıştır. Ayrıca YTM modeli adı altmda CROPSYST kullanılarak bir bio-fizik model yapılandırılmış ve bu modelin kalibrasyon aşamaları ve süreci örneklerle ve figürlerle verilmiştir. Bu bio-fizik modelde kullanılan ve Türkiye'ye özgü bazı özel parametre ve değer aralıkları belirtilmiştir. Çalışmanın son kısmında, bu tür bir bio-fizik modelin ekonomik modeller ile entegre edilmesi tartışılmış ve açıklanmıştır,
Özet (Çeviri)
ABSTRACT USE OF BIO-PHYSICAL MODELS IN AGRICULTURAL ECONOMICS AN APPLICATION OF CROPSYST Eruygur, H. Ozan M.S., Department of Economics Supervisor: Prof. Dr. Haluk KASNAKO?LU September 2000, 139 pages This thesis analysis the use of bio-physical models in agricultural economics with their applications and two most widely used bio-physical models as EPIC and CROPSYST will be explained in details. In addition, a bio-physical model, which named as YIM Model, will be constructed by using CROPSYST and the calibration process of this bio-physical model will be explained with examples and illustrations. Some specific parameter and value ranges for a bio physical model for Turkey will be also given. In the last part, the integration of this kind of bio-physical model to an economic model will be discussed.