Structural performance analysis of the generalized hypercuble multiprocessor network
- Tez No: 9600
- Danışmanlar: DOÇ. DR. SEMİH BİLGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Hypercube structures, processor interconnection networks, structural performance evaluation, multiprocessors, message passing
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 63
Özet
ÖZET GENELLEŞTİRİLMİŞ HİPERKÜP ÇOKÎŞLEMCÎ A?ININ YAPISAL BAŞARIM ÇÖZÜMLEMESİ SALÂMAH, Mohammad Yüksek Lisans Tesi, Elek. Elekt. Müh. Böl, Tea Yöneticisi: Doç. Dr. Semih Bilgen Nisan 1990, 54 Sahife Çok işlemcili bir bilgisayar mimarisi, işlemcilerin arabağlantı ağının topolojisi ile belirlenir. Bu çalışmada, genelleştirilmiş hiperküp arabağlantı yapısının başarımını öngörecek matematiksel bir model geliştirilmiştir. Böyle bir yapının başarımı daha önceden yapılmış ikili n-küp adlı hiperküp yapısıyla karşılaştırılmıştır. Genelleştirilmiş hiperküp topolojisinin daha iyi yapısal başarım özelliklerine sahip olduğu gösterilmiştir. Anahtar Sözcükler : Hiperküp yapıları, işlemci arabağlantı ağları, yapısal başarım değerlendir mesi, çok işlemcili ler, mesaj aktarımı. Bilim Dalı Sayısal Kodu: 609, 03» 04 IV
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STRUCTURAL PERFORMANCE ANALYSIS OF THE GENERALIZED HYPERCUBE MULTIPROCESSOR NETWORK SAL AMAH, Mohammad M.Sc. in E.E. Eng. Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Semih Bilgen April 1990, 54 pages A multiprocessor computer architecture is characterised by the topology of the processor interconnection network. In this study, a mathematical model for predicting the performance of the generalised hypercube interconnection structure is presented. The performance of such a structure is compared to that of an already- implemented hypercube structure, the binary n-cube. The generalised hypercube topology is demonstrated to possess superior structural performance characteristics.