Computer aided microwave filter design
  1. Tez No: 9602
  2. Yazar: REMZİ UZUN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NEVZAT YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Toplu elemanlı süzgeç, Dağınık elemanlı süzgeç, Kuroda, Kuroda- Levy özdeşlikleri, eviriciler, eşdeğer bağlaşık hatlar, eşdeğer basamaklı rezonatör
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
ÖZET BİLGİSAYAR DESTEKLİ MİKRODALGA SÜZGEÇ TASARIMI UZUN, Remzi Yüksek Lisans Tezi : Elektrik ve Elektronik Müh. Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Nevzat Yıldırım Haziran 1990, 89 sayfa Bu çalışmada toplu ve dağınık elemanlı süzgeç tasarımı için kişisel bilgisayarlarda çalışabilecek iki ayri program geliştirildi. Birinci programla (PDESIGN), Chebyshev, Butterworth ve genelleştirilmiş Chebyshev alçak geçiren prototip süzgeçlerden alçak geçiren,band geçiren, band durduran ve yüksek geçiren süzgeçlerin tasarımları yapılır.İkinci program (MODIFY) ise birinci programla veya başka bir yöntemle tasarımlanmış süzgeçlerin yapım zorluklarını giderecek çeşitli değişikliklerin yapılmasını sağlar. Bu amaca yönelik olarak çeşitli elemanların veya eleman gruplarının Kuroda, Kuroda-Levy özdeşlikleri, eviriciler, eşdeğer bağlaşık hatlar ve eşdeğer basamaklı re- zonatorler ile değiştirilmeleri programlanmıştır. Geliştirilen bu Dri program yardımıyla her türlü toplu ve dağınık elemanlı süzgeçler tasarlanabilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPUTER AIDED MICROWAVE FILTER DESIGN ÜZÜN, Remzi M.S. in Electrical and Electronics Eng. Supervisor : Prof. Dr. Nevzat Yıldırım June 1990, 89 pages In this thesis,some lumped and distributed filter design process is computerized. Two programs are developed for PC's. One of them is used to design lumped and distributed filters by frequency transformations from maximally flat, Chebyshev and generalized Chebyshev lowpass prototypes. The distributed filters are in aJl-stub or stub-UE forms. The second program is used to modify the designed filters. Various modification tools such, as Kuroda and Kuroda-Levy identities, inverters, coupled line and cascaded unit element equivalents of some element blocks are placed in. this program. Modification program can be used to modify any filter designed elsewhere. With these two programs, a broad range of lumped and distributed filters can be designed. Key Words : Lumped element filters, distributed element filters, Kuroda identities,Kuro da- Levy identities, coupled lines, stepped impedance resonatots^uverters. m