Restoration of motion degraded and blurred images
- Tez No: 9603
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT AŞKAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Görüntü İşleme, Görüntü Restorasyonu, Görüntü ' Bozuklukları, Bulanık Görüntüler. iv, Image Processing, Image Degradations, Image Restoration, Blurred images
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
ÖZET GÖRÜNTÜDE HAREKET KAYNAKLI BOZUKLUKLARIN VE BULANIKLIKLARIN GİDERİLMESİ BAKTIR, Elif Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü, Yüksek Lisans Tea i Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Murat Aşkar 56 Sayfa, Haziran 1990 Bu çalışmada, görüntü üzerinde sistemin etkisiyle oluşan belirlenebilir bozulmalar incelenerek sınıflandırılmıştır. Hareket kökenli bozulmalar! ve bulanıklaşmaları yaratan sistemler mode llenmiş t ir. Görüntüdeki bozukluklar iki ana yöntem ile giderilmiştir: birinci yöntem frekans tanımlı bölgede ters f iltreleme tekniği ile, ikincisi de uzay tanımlı bölgede durum uzayı tekniği kullanılarak yapılmıştır. Görüntüdeki bozuklukları giderme algoritmalarının işlemin süresi ve hata açısından performans karşılaştırmaları yapılmıştır. Bunun sonucunda durum uzayı yöntemi ile yapılan hata giderme çalışmaların daha başarılı olduğu görülmüştür..
Özet (Çeviri)
ABSTRACT RESTORATION OF MOTION DEGRADATION AND BLURRED IMAGES BAKTIR, Elif Faculty of Engineering Department of Electrical and Electronics Eng, M. Sc Thesis Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Murat Aşkar 56 Pages, June 1990 Image degradations in the intensity of the images which are resulted by the imaging system are examined in this study. Motion degraded and blurred system degradations are modelled. Such degraded images can be restored by two general techniques: one of these techniques is the inverse filtering in frequency domain and the other is the state space technique in space domain. Performance analysis of the restoration techniques are carried out in two distinct points of view. First is the execution time of the algorithms and the second criterion is the error performance. The algorithms based on state space techniques has been found most effective.