Sektörel dış ticaret şirketlerinin hukuki yapısı ve Türk tekstil ihracatındaki yeri
Sectoral foreign trade companies legal structures and effects and contributions to the Turkish textile industry
  1. Tez No: 96045
  2. Yazar: MEHMET EMİN DARENDELİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. UĞUR YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sektörel Dış Ticaret Şirketleri, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Türk Tekstil Sektörü, Foreign Trade Companies, Small Business Enterprises, Turkish Textile Industry II
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ SEKTÖREL DIŞ TİCARET ŞİRKETLERİNİN HUKUKİ YAPISI VE TÜRK TEKSTİL İHRACATINDAKİ YERİ M.EminDARENDELİ KSÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİM DALI DANIŞMAN : Yrd.Doç.Dr. Uğur YILDIRIM Yıl: 2000, Sayfa: 85 Jüri: Yrd.Doç.Dr. Uğur YILDIRIM Yrd.Doç.Dr. Arif ÖZS AĞIR Yrd.Doç.Dr. İsmail BAKAN Bu çalışma, KOBİ'leri ihracata yönlendirmede bir model olan Sektörel Dış Ticaret Şirketleri' nin, Türkiye'nin ihracatta lokomotif sektörü olan tekstil sektöründeki paymı ortaya koyma amacıyla hazırlanmıştır. Bu amaçla çalışmada, Sektörel Dış Ticaret Şirketlerinin amacı ve hukuki yapılarına, Sektörel Dış Ticaret Şirketlerinin temelini oluşturan KOBİ'lerin genel değerlendirmesine, Türk tekstil sektörünün mevcut durumuna ve Sektörel Dış Ticaret Şirketlerinin tekstil ihracatındaki payına yer verilmiştir. Çalışmanın sonuç kısmında ise Sektörel Dış Ticaret Şirketlerinin tekstil ihracatına etki ve katkıları ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS SECTORAL FOREIGN TRADE COMPANIES LEGAL STRUCTURES AND EFFECTS AND CONTRIBUTIONS TO THE TURKÎSH TEXTILE INDUSTRY M. Emin DARENDELİ DEPARTMENT OF BUSINESS INSTITUTE OF SOCIAL SCIENCES UNIVERSITY OF KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM SUPERVIZOR: Yrd.Doç.Dr. Uğur YILDIRIM Year: 2000, Pages: 85 Jury: Yrd.Doc.Dr. Uğur YILDIRIM Yrd.Doc.Dr. Arif ÖZSA?IR Yrd.Doç.Dr. İsmail BAKAN This suduies aim is to bring up the effects of Sectoral Foreign Trade Companies to exporting on textile sector, those a model in directing small business enterprises to the exporting. For this goal, in this study, Foreign Trade Companies goals and legal structures, small eterprises general situations, those, basis of Foreign Trade Companies, current situation of Turkish textile industry and Foreign Trade Companies share in textile exporting are studied in detail. At the end of the sudy, effects and contributions of Foreign Trade Companies to the textile exporting