Image processing with the fractional fourier transform: Synthesis compression and perspective projections
Kesirli fourier dönüşümü ile görüntü işleme: Sentez, sıkıştırma ve perspektif dönüşümleri
  1. Tez No: 96194
  2. Yazar: İMAM ŞAMİL YETİK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HALDUN M. ÖZAKTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: kesirli Fourier dönüşümü, işaret ve sistem sentezi, görüntü sıkıştırılması, perspektif izdüşüm. iv, Fractional Fourier transforms, signal and system synthesis, image representation and compression, perspective projections. m
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
Bu çalışmada, önce kesirli Fourier dönüşümünün bir özeti verildi. Bu özetde, kesirli Fourier dönüşümünün tanımı, önemli özellikleri, iki boyuta genellenmesi ve sayısal kesirli Fourier dönüşümünün tanımı verildi. Daha sonra, kesirli Fourier dümenlerinde süzgeçleme ve çok kanallı ve çok kademeli süzgeçleme düzenekleri tanımlandı. Bu düzeneklerde doğrusal olmayan bir yapı gözlendiğinden, bu zamana kadar dönüşüm dereceleri düzgün dağılımlı olarak alınmıştı. Bu çalışmada, bu dereceler üzerinden iyileştirmeyi sağlayan bir yöntem sunuldu. Bir sonraki bölümde, kesirli Fourier dönüşümü süzgeçleme düzeneklerinin görüntü sıkıştırılması alanında kullanımı gösterildi. Daha sonra, devamlı işaretler için kesirli Fourier domen çözümlemesi tanımlandı. Son olarak, perspektif izdüşüm uzay-sıklık düzleminde incelenerek, perspektif izdüşüm ile kesirli Fourier dönüşümü arasındaki ilişki irdelendi. Belli şartlar altında, kesirli Fourier dönüşümü kullanılarak, perspektif izdüşümünü yaklaşık olarak elde etmenin bir yöntemi verildi.
Özet (Çeviri)
In this work, first we give a summary of the fractional Fourier transform including its definition, important properties, generalization to two-dimensions and its discrete counterpart. After that, we repeat the concept of filtering in the fractional Fourier domains and give multi-stage and multi-channel filtering configurations. Due to the nonlinear nature of the problem, the transform orders in fractional Fourier domain filtering configurations have usually not been optimized but chosen uniformly up to date. We discuss the optimization of orders in the multi-channel filtering configuration. In the next part of this thesis, we discuss the application of fractional Fourier transform based filtering configurations to image representation and compression. Next, we introduce the fractional Fourier domain decomposition for continuous signals and systems. In the last part, we analyse perspective projections in the space-frequency plane and show that under certain conditions they can be approximately modeled in terms of the fractional Fourier transform.