Weighted round robin scheduling in input-queud packet switches subject to deadline constraints
Giriş-kuyruklu paket anahtarlarında son-gün kısıtlı trafik için ağırlıklı-dairesel-sıralı zaman çizelgelemesi
- Tez No: 96229
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MURAT ALANYALI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Giriş-kuyruklu paket anahtarları, ağırlıklı-dairesel-sıra, za man çizelgeleme algoritmaları, en fazla eşleme, servis kalitesi. IV, input-queued packet switches, weighted round robin (WRR), schedul ing algorithms, maximum matching, Quality of Service (QoS). m
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 63
Özet
ÖZET GİRİŞ-KUYRUKLU PAKET ANAHTARLARINDA SON-GÜN KISITLI TRAFİK İÇİN AĞIRLIKLI-DAİRESEL-SIRALI ZAMAN ÇİZELGELEMESİ Idris A. Rai Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Murat Alanyalı Temmuz 2000 Bu tezde son-gün kısıtlı paket trafiğinin giriş-kuyruklu paket anahtarlanndaki zaman çizelgelemesi problemi ele alınmaktadır. Problemin çözümü için Ağırhklı- Dairesel-Sıralı servis disiplini öngörülmüştür. Ele alınan durum paket anahtar- lamalı ağlarda ve uydu anahtarlamalı zaman bölütlemeli sistemlerde ortaya çıkmaktadır. Tezde problemin yeni bir formülasyonu verilmiştir. Tezin ana özgün katkısı anahtardan paket geçişini çizelgelemek için kullanılan bir“geriye doğru çıkarma”tekniğidir. Herbiri bu tekniğe dayanan buluşsal çizelgeleme algo ritmaları önerilmiş ve bu algoritmaların başarmaları benzetimlerle örneklenerek çalışılmıştır. Elde edilen sayısal sonuçlar algoritmaların başarmamın daha önceden kullanılan algoritmalara göre çok daha iyi olduğunu göstermektedir. Deneysel sonuçlar ayrıca Philp ve Liu tarafından ileri sürülen bir sanıtı destek lemektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT WEIGHTED ROUND ROBIN SCHEDULING IN INPUT-QUEUED PACKET SWITCHES SUBJECT TO DEADLINE CONSTRAINTS Idris A. Rai M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assist. Prof. Dr. Murat Alanyalı July 2000 In this thesis work, the problem of scheduling deadline constrained traffic is stud ied. The problem is explored in terms of Weighted Round Robin (WRR) service discipline in input queued packet switches. Application of the problem may arise in packet switching networks and Satellite-Switched Time Division Multiple Ac cess (SS/TDMA) systems. A new formulation of the problem is presented. The main contribution of the thesis is a“backward extraction”technique to schedule packet forwarding through the switch fabric. A number of heuristic algorithms, each based on backward extraction, are proposed, and their performances are studied via simulation. Numerical results show that the algorithms perform significantly better than earlier proposed algorithms. The experimental results strongly assert Philp and Liu conjecture.