Türk halk ezgilerinin doğru notaya alınması üzerine bir çalışma
A Study on taking the Turkish folk music to the correct notes
  1. Tez No: 96293
  2. Yazar: DOĞAN SARICI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAMİT ÖNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Notasyon, Türk Halk Müziği, Türk Müziği, Türk Halk Çalgıları. ııı, Notation, Turkish Folk Music, Turkish Music, Turkish Folk Instruments. IV
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi TÜRK HALK EZGİLERİNİN DOĞRU NOTAYA ALINMASI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA Doğan SARICI Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Danışman : Yrd. Doç. Hamit ÖN AL 2000, 95 Sayfa Jüri : Prof. M. Salih ERGAN Doç. Yusuf AKBULUT Yrd. Doç. Hamit ÖNAL Bu çalışma, TM (THM ve TSM) notasyonunda mevcut olan kavram, sembol, yazım biçimi gibi eksiliklerin olabildiğince ortak bir ifade ile sunulması yolunda atılmış küçük bir adımdır. Çalışmamız THM notasyonu ile sınırlandırılmıştır. Konu ile ilgili yok denecek kadar az veri bulunması ve yapılan çalışmaların yakın tarihli olması da gösteriyor ki bir takım sebeplerden dolayı uzun yıllar boyunca bu konu üzerine cesaretle gidilememiştir. Yüz yüze görüştüğümüz gerek akademisyenlerin, gerekse TRT sanatçılarının birleştiği nokta, bu eksiliklerin tamamlanması konusundadır. Son bölümde sunulacak olan yeniden notalanmış birkaç örnek eser konunun daha net gözler önüne serilmesine yardımcı olacaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT High Licence Thesis A STUDY ON TAKING THE TURKISH FOLK MUSIC TO THE CORRECT NOTES Doğan SARICI Selçuk University Institute Of Human Sciences Musical Education Department Supervisor : Assoc. Prof. Hamit ÖNAL 2000, 95 Pages Jury : Prof. M. Salih ERG AN Assoc. Prof. Yusuf AKBULUT Assoc. Prof. Hamit ÖNAL This study is a small step to a common presentation of the deficits about the conception, symbol and the writing forms which exist in the notation of Turkish Music (Turkish Folk Music and Turkish Art Music). Our study is restricted to the notation of Turkish Folk Music. That there are so few data about the subject and the studies made are recent show that this topic were not studied courageously for various reasons for long years. The point which the academicians and TRT artists share is the full filment of those deficits. A few noted samples to be presented in the last part will be helpful to the expression of the subject more clearly.