Colliding abelian gauge plane waves
  1. Tez No: 9641
  2. Yazar: E.AYŞE KARASU(KALKANLI)
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET ERİŞ
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Çarpışan düzlem dalgalar, Abelyen ayar alanları, Colliding plane waves, Abelian gauge fields. m
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 37
Özet
ÇARPIŞAN ABELYEN AYAR DÜZLEM DALGALARI E. Ayşe Kalkanlı Karasu Fen ve Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü, Doktora Tezi Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ahmet Eriş 30 sayfa, Mayıs 1990 ÖZET Bu çalışmada sayışı N olan Abelyen ayar düzlem dalgalarının çarpışma problemi ince lenmiştir. Çarpışmayı ifade eden denklemlerin doğrusal olmayan sigma modeli olarak ifade edilebileceği gösterilmiştir. Gravitasyonel ve N - tane Maxwell tipi düzlem dalgaların çarpışması için başlangıç değer probleminin yeni bir çözümü verilmiştir.
Özet (Çeviri)
COLLIDING ABELIAN GAUGE PLANE WAVES E. Ayşe Kalkanh Karasu Faculty of Arts and Sciences Department of Physics, Ph. D. Thesis Supervisor: Prof. Dr. Ahmet Eriş 30 pages, May 1990 ABSTRACT In this work, the collision of iV-Abelian gauge plane waves is considered. The formu lation of the colliding iV-Abelian gauge field equations as a nonlinear sigma model is given. A characteristic initial value problem of the gravitational and JV-Maxwell plane wave collision is solved exactly.