Işıklı gölündeki (Denizli) kerevitin (astacus leptodactylus eschscholtz, 1823) bazı biyolojik özellikleri
Some biologic properties of crayfishs (astacus leptodactylus eschscholtz, 1823) in Işıklı lake (Denizli)
  1. Tez No: 96556
  2. Yazar: UTKU GÜNER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SÜLEYMAN BALIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Işıklı gölü, Kerevit, Biyolojik özellikler, Işıklı lake, Crayfish, Biologic properties
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Temel Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 65
Özet
ÖZET Işıklı Gölündeki (Denizli) Kerevitin (Astacus leptodactylus Eschscholtz, 1823) Bazı Biyolojik Özellikleri GÜNER, Utku Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Fakültesi Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Süleyman BALIK Mayıs 2000, 65 sayfa Bu çalışmada Işıklı gölündeki tathsu ıstakozlarının bazı morfolojik ve biyolojik özellikleri incelenmiştir. Bulunan değerler aşağıda özetlenmiştir. Total boy dişi, erkek ve karışık sırasıyla 104, 359+16.83 mm, 99.75+15,43 mm, 102.750+16.48 mm, total ağırlık sırasıyla dişi, erkek ve karışık 31,72+14.91 g., 32.87±16.54 g., 32.12±15.48 g., sefalothoraks boyu / total boy oram dişi, erkek ve karışık 0.488±0.039, 0.512+0.033, 0.497±0.038, abdomen boyu / total boy oranı dişi, erkek ve karışık 0.524±0.014, 0.494±0.03, 0.513±0.042 olarak tespit edilmiştir. Araştırmada kullanılan 275 kerevitin % 4.73 'ünde hastalık semptomları gözlenmiştir. Hastalığın Aphanomycosis olarak bilinen“ıstakoz vebası”olduğu kanısına varılmıştır.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT Some Biologic properties of Crayfih {Astacus leptodactylus Eschscholtz, 1823) in Işıklı Lake (Denizli) GÜNER, Utku Msc in Fisheri Faculty Supervisor : Prof. Dr. Süleyman BALIK May 2000, 65 pages This study has been caried out to determine some biologic properties and diseas status od crayfish {Astacus leptodactylus Eschscholtz, 1823) in Işıklı Lake (Denizli). Result of the research can be summarize as follows; total lenghts are 104.359±16.83 mm for female, 99.75±15.43 mm for male, 102.750±16.48 mm for female and male, total weights are 31.72+14.91 g., 32.87±16.54 g., 32.12±15.48 g. respectively, the range of CL/TL are 0.488±0.039, 0.512±0.033, 0.497±0.038 resceptively, the range of Al/TL are 0.524±0.014, 0.494±0.03, 0.513±0.042 respectively. In % 4.73 of the 275 crayfish used in the study. It has been observed Aphanomycosis which knows plague.