Buklet etiket tasarımının ve uygulamalarının tüketici satın alma davranış ve kararlarına etkisi
Abstract the efect of booklet label desi̇gn and applications on consumer purchasing behavior and decisions
  1. Tez No: 965842
  2. Yazar: HATİCE KADER DEMİR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TOLGA ERKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matbaacılık, Typography
  6. Anahtar Kelimeler: Buklet etiketler, Tüketici davranışı, Üretim süreci, Marka imajı, Ürün bilgilendirmesi, Booklet labels, Consumer behavior, Production process, Brand image, Product information
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Üsküdar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Görsel İletişim Tasarımı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
ÖZET BUKLET ETİKET TASARIMININ VE UYGULAMALARININ TÜKETİCİ SATIN ALMA DAVRANIŞ VE KARARLARINA ETKİSİ Bu araştırma, buklet etiketlerinin tüketici davranışları ve üretim sürecine olan etkisini incelemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Buklet etiketlerinin üretim süreci, malzeme seçimi, baskı teknikleri, yapıştırıcı özellikleri ve kalite kontrol süreçleri gibi kritik adımları içermektedir. Ayrıca, buklet etiketlerinin kullanım alanları, tüketicilerin bu etiketlerden ne tür bilgileri aldığı ve ürün güvenliği açısından önemi de değerlendirilmiştir. Araştırmanın uygulama kısmı, çevrimiçi bir platform olan Google Docs kullanılarak gerçekleştirilmiş ve katılımcılara buklet etiketlerinin tüketici satın alma davranışları üzerindeki etkisi hakkındaki görüşlerini belirtmeleri için anketler sunulmuştur. Veri analizi istatistiksel yöntemlerle gerçekleştirilmiş ve sonuçlar detaylı bir şekilde yorumlanmıştır. Araştırma bulguları, buklet etiketlerinin marka imajını güçlendirmede, tüketici davranışını etkilemede ve ürün bilgilendirmesinde önemli bir rol oynadığını göstermektedir. Katılımcıların buklet etiketlerinin bu fonksiyonları konusunda orta derecede olumlu görüşlere sahip olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, buklet etiketlerinin üretim süreci ve kalite kontrol süreçleri üzerine çalışılmış ve buklet etiketlerinin daha etkili hale getirilmesi için çeşitli önerilerde bulunulmuştur. Bu araştırma, buklet etiketlerinin tüketici deneyimi ve işletme performansı üzerindeki önemini vurgulamaktadır. Bulgular, pazarlama stratejilerinin kişiselleştirilmesinin gerekliliğini ve tüketicilerin buklet etiketlerine yönelik beklentilerinin işletmeler tarafından dikkate alınmasının önemini vurgulamaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE EFFECT OF BOOKLET LABEL DESIGN AND APPLICATIONS ON CONSUMER PURCHASING BEHAVIOR AND DECISIONS This research aims to examine the impact of booklet labels on consumer behaviors and the production process. The production process of booklet labels encompasses critical steps such as material selection, printing techniques, adhesive properties, and quality control procedures. Additionally, the usage areas of booklet labels, the type of information consumers obtain from these labels, and their importance in product safety have been evaluated. The research was conducted using an online platform, Google Docs, and participants were provided with surveys to express their opinions on the impact of booklet labels on consumer purchasing behaviors. Data analysis was performed using statistical methods, and the results were interpreted in detail. The research findings indicate that booklet labels play a significant role in enhancing brand image, influencing consumer behavior, and providing product information. It was observed that participants had moderately positive opinions regarding these functions of booklet labels. Furthermore, recommendations were made concerning the production process and quality control procedures of booklet labels, aiming to enhance their effectiveness. This research highlights the importance of booklet labels in terms of consumer experience and business performance. The results underscore the necessity of personalizing marketing strategies and taking into account consumer expectations regarding booklet labels.