Bituminous built-up flat roofing systems
- Tez No: 9661
- Danışmanlar: YAPRAK YOLAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Flat roof, built-up roofing membrane, condensation, thermal insulation, bitumen
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yapı Bilgisi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 234
Özet
ÖZET BİTÜMLÜ YE ÇOE KATLI DÜZ ÇATI ÖRTÜ SİSTEMLERİ BAYEZİT. Seray Kemal Yüksek Lisans Tezi, Yapı Bilgisi, Mimarlık Tez Yöneticisi : Ögr. Gör. Yaprak Yo lal Mayıs 1990, 214 sayfa Bu tez kapsamındaki çalışmalar, halen sıkça kullanılmakta olan geleneksel bitümlü ye çok katlı düz çatı örtü sistemleri üzerinde odaklanmıştır. Başarılı ve kaliteli çok katlı düz çatı örtü sistemleri için gerekli temel prensiplerin tüm kullanıcılar için verilmesi amaçlanmıştır. Bitümlü düz çatı örtü sistemlerinin tasarım kavramları, montaj ve konstrüksiyon ilkeleri, kullanılan malzemelerin özellikleri, kalite kontrol ve bakım şartları araştırılmış ve analiz edilmiştir. Düz çatı sistemlerindeki yapım ilkeleri ve farklı elemanların tasarımı için gerekli veriler bir bütün içinde irdelenmiştir. Bununla birlikte, çok katlı çatı örtü sistemlerinde kullanılan malzemelerin listesi, tanımları ve tasarım özellikleri de verilmiş ve elemanların kabul edilen uygulama teknikleri de tartışılmıştır. Son olarak, tasarımcılar veya bitümlü ve çok katlı düz çatı sistemlerinin yapımı ve tasarımı ile ilgili olanlar için, bası tipik bitümlü ve çok katlı çatı sistemlerinin ayrıntılı modelleri geliştirilmiş ve önceki bölümler ışığında en çok kullanılan düz çatı yapım türleri için referans olarak verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT BITOniMOUS BUILT-UP FLAT ROOFING SYSTEMS BAYEZIT, Seray Kemal II. S. in Building Science, Architecture Supervisor: Inst. Yaprak Yolal May 1990, 214 pages In this thesis, the study is f oexised on conventional built-up, felt and bituminous flat roofs which are still predominating.lt is intended to provide the basic principles of good qua. 1 i ty built-up flat roofing systems for the ultimate user. The. design concepts, installation and construction principles, material properties, quality control and maintenance of bituminous built-up roofing systems are searched and analyzed. The principles of construction and data required for the design of all components in flat roof systems are examined together. Listing of materials used in the built-up roofing systems including definition and design requirements are provided. The acceptable application techniques of components are also discussed. Finally, as a reference for the designers or for the people who are involved in the construction and design of bituminous built-up flat roofing systems, some typical bituminous built-up roofing system model specifications are developed and given for the most commonly encountered forms of flat roof construction, in the light of all previous chapters.