Interior partitions and evaluation of their performance
  1. Tez No: 9660
  2. Yazar: DENİZ ÜNVER
  3. Danışmanlar: YAPRAK YOLAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Partition, Performance Requirements, Performance Specification, Evaluation. cod no: 601.02.02 - i
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yapı Bilgisi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 142
Özet
ÖZET BÖLME DUVARLAR VE RAND I MANLAR İNİN DE?ERLEND İ R İ LMES İ ÜNVER, Deniz Yüksek Lisans Tezi, Yapı Bilgisi, Mimarlık Tez Yöneticisi: Öğr. Gör. Yaprak Yolal Haziran 1990, 132 sayfa Bu tezde, iç bölme duvarları çalışılmış ve randımanları değerlendirilmiştir. İlk iki bölümde yaklaşımı ve değerlendirilmesi araştırılmıştır. Daha sonra tasarım kararları, boyutsal düşünceler ve bölmelerin üretim yöntemleri çalışılmıştır. Bölme duvarların randıman gereksinmeleri; kalınlık, malzeme ve konstruksiyon, birleşim detaylarına göre değerlendikten sonra tez; evler prefabrik yerleşimler, ofisler, oteller, okullar ve hastaneler gibi tanımlanmış alanlar için uygun ürünleri bulmaya çalışmıştır. Anahtar kelimeler : bölme duvarlar, randıman gereksinimleri, randıman şartnameleri, değerlendirme kod no: 601.02.02 -ii-
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INTERIOR PARTITIONS AND EVALUATION OF THEIR PERFORMANCE ÜNVER, Deniz MSc. in Building Science, Architecture Supervisor: Inst. Yaprak YOLAL June 1990, 132 pages In this thesis, interior partitions are studied, and their performance is evaluated. In the first two chapters the performance approach and evaluation is examined. Then, the design decisions, dimensional considerations and methods of manufacture of partitons are studied. After evaluating the performance requirements of partitions according to thickness, material and, construction, joint details, the thesis tried to find the suitable products for the defined spaces, such as houses, prefabricated residences, offices, hotels, schools and hospitals.