Yazılım metrikleri ve metrik uygulaması
Software metrics
  1. Tez No: 96631
  2. Yazar: NURSEL TÜRKOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FEVZİ ÜNLÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Software, Metric, Software Metrics, Software Measurements, metric methods
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
ÖZET YAZILIM METRİKLERİ TÜRKOĞLU, NURSEL Yüksek Lisans Tezi, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof Dr. Fevzi ÜNLÜ Haziran 2000, 59 sayfe Yazdım geliştiren organizasyonların en önemli savaşımları yazdım geliştirenlerin üretkenliğini arttırmaktır. Yazılım geliştirenlerin üretkenliği en iyi bir metrik bazmda kendileri tarafindan süreçlerini tanımlayarak, kontrol ederek ve geliştirerek arttırılabilir. Kişisel yazdım sürecini kontrol etmek ve geliştirmek için süreçler bir metrikle ölçülmeli ve sonuçlar sürekli analiz edilmelidir. Bu çalışmada bir yazdımm daha doğru ve güvenilir olabilmesi için gerekli olan yazdım metrikleri ve ölçümleri incelenmiştir. Eğer bu metrikler yazdım aşamasında projeye gerektiği gibi uygulanırsa istenilen güvenilirlik ve hıza ulaşılmış olunur. Anahtar Sözcükler Yazdım, Metrik, Yazdım Metriği, Yazdım ölçümü, Metrik Metodlan.
Özet (Çeviri)
VII ABSTACT SOFTWARE METRICS TÜRKO?LU,Nursel MSc Mathematics Department Supervisor Prof Dr. Fevzi ÜNLÜ June 2000, 59 pages One of the most significant challenges of software development organization is to raise the productivity of software developers. Productivity of software developers can be best raised by themselves by defining, controlling and improving their software processes. In order to control and improve personal software processes they should be measured and result should be continuously analyzed. In this thesis focused on the metrics of software for making it more better and reliable. If these metric are implemented to the software while it is developing levels, we could reliability and searching speed as needed.