Effect of construction period and construction system on construction cost
  1. Tez No: 9679
  2. Yazar: DİLEK KULEİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA PULTAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Yapım Maliyeti, Yapım Süreci, Yapım Sistemi, Faiz Değeri, Bağlanan Para, Kıra Geliri Yapı Anabilim Dalı
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yapı Bilgisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
ÖZET YAPIM SÜRECİNİN VE YAPIM SİSTEMİNİN YAPIM MALİYETİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ KULEIN, Dilek Yüksek Lisans Tezi, Yapı Bilimleri Bölümü Tez Yöneticileri : Prof. Dr. Mustafa Pultar Öğr. Gör. A. Erkan Şahmalı Haziran 1990, 75 sayfa Bu tezde, yapım sürecinin yapım maliyeti üze rindeki etkisi yapım sistemine bağlı olarak incelenmiş tir. Bu amaçla, aynı saha üzerine iki değişik yapım sis temi kullanılarak yapılan iki grup binanın yapım mali yeti karşılaştırılmıştır. İlkin, binaların maliyeti ile ilgili veriler sağlandıktan sonra, karşılaştırılabilir gerçek maliyet leri bulmak için yapım süreci nedeni ile binaların bağ lanan paraları üzerinde ortaya çıkan faiz değerleri he saplanmıştır. Sonra, yapım bitiş tarihleri arasındaki fark yüzünden, erken bitirilen binalardan diğer binaların yapımı tamamlanıncaya kadar geçen süre içerisinde elde edilebilecek kira geliri bulunmuştur.Kira gelirinin fa iz değeri eklenmiş ana paradan çıkarılması, bu binalariçin yapılan net harcamayı vermiştir. Son olarak, bulunan sonuçlar karş ı laş tır ılmış, buna göre yapım sisteminin önemi ile birlikte yapım sü resinin yapım maliyetine etkisi tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EFFECT OF CONSTRUCTION PERIOD & CONSTRUCTION SYSTEM ON CONSTRUCTION COST KULEIN, Dilek M.S. in Building Science Supervisors : Prof. Dr. Mustafa Pultar Inst. A. Erkan Şahmali June 1990, 75 pages In this thesis, the effect of construction period on construction cost depending on construction system has been examined. For this purpose, construction costs of two different groups of buildings built on the same site by using two different types of construction systems, have been compared. To find comparable real cost, interests on tied up capitals of buildings over the duration of construction have been calculated. Because of the difference between completion date of construction / it has been found that a rental income for the buildings which have been completed earlier could be provided during the period until the other buildings have been completed. Subtraction of rental income from Interest accumulated capital of these buildings has given the iiinet expense of the construction. Finally the results have been compared and the effect of construction period on construction cost with the importance of construction system has been discussed on the basis of results. Key words : Construction Cost, Construction Period, Construction System, Interest Value, Tied up Capital, Rental Income Building Science Numeric Code : 601.02.03 Iv