Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu barajları (Samsun-Ayvacık) arasında kalan alanın florası üzerine bir araştırma
An Investigation on the flora of the area between Hasan Uğurlu and Suat Uğurlu dams (Ayvacık, Samsun)
  1. Tez No: 96857
  2. Yazar: SEVİL DOĞU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUHAMMET DALCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Hasan Uğurlu Barajı, Suat Uğurlu Barajı, Ayvacık, Flora, Hasan Uğurlu Dam, Suat Uğurlu Dam, Ayvacık
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
HASAN UĞURLU VE SUAT UĞURLU BARAJLARI (SAMSUN-AYVACBK) ARASINDA KALAN ALANIN FLORASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA ÖZET Bu çalışmada, Yeşilırmak üzerinde bulunan Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu Barajları arasında kalan alanın florası, 1997-1998 yılları arasında araştırılmıştır. Araştırma alam, A6 karesi içinde bulunmakta ve bitki coğrafyası yönünden Euro- Siberian floristik bölgesinin Euxine provensinde yer almaktadır. Araştırma alanından toplam 680 bitki örneği toplanmıştır. Bu bitki örneklerinin taksonomik yönden değerlendirilmesiyle 79 familya ve bu familyalara ait 273 cins ile 405 tür ve türaltı takson tesbit edilmiştir. Araştırma alanının endemizm oram da %4.13 olarak bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
11 AN INVESTIGATION ON THE FLORA OF THE AREA BETWEEN HASAN U?URLU AND SUAT U?URLU DAMS (AYVACDK, SAMSUN) ABSTRACT In this study, the flora of the area between Hasan Uğurlu and Suat Uğurlu dams on the Yeşilırmak was studied between 1997-1998. From the phytogeographical point of views, the study area is located in Euxine province of the Euro-Siberian region and it is also located in A6 square. In this research area 680 plant specimens were collected. These specimens were found belong to 79 taxonomic families, 273 genus and 405 specific and subspecific taxa were recorded. The rate of endemism for this area was found 4,13 percent.