Flutter analysis of subsonic aircraft
  1. Tez No: 9690
  2. Yazar: LEVENT GÖKKUŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET A. AKGÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uçak Mühendisliği, Aircraft Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Dinamik aeroelastisite, flater, bağlaşık titreşim şekilleri, Dynamic aeroelasticity, flutter, coupled mode shapes. Subject Code: 618.01.02 - 618.01.01 - 625.01.04 111
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Havacılık Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
ÖZET SESALTI UÇAKLARIN FLATER ÇÖZÜMLEMESİ Gökkuş, Levent Yüksek Lisans Tezi, Havacılık Müh. Tez Yöneticisi Doç. Dr. Mehmet A. Akgün Temmuz 1990, 89 sayfa Bu çalışmada, verilen bir uçağın flater çözümlemesini yapan, FORTRAN77 dilinde bir bilgisayar programı geliştirilmiştir. Bu programda kullanılan çözümleme yöntemi, bir boyutlu sonlu elemanlar yöntemine dayanmaktadır. Program, bu yöntem yardımı ile modellenen uçağın serbest titreşim çözümlemesini yapmakta ve çözümlemeden elde edilen doğal frekanslar ve titreşim şekillerini kullanarak uçak için flater hızlarını bulmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FLUTTER ANALYSIS OF SUBSONIC AIRCRAFT Gökkuş, Levent M.S. in Aeronautical Eng. Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Mehmet A. Akgün July 1990, 89 pages In this study, a computer program is written in FORTRAN77 which determines the flutter characteristics of a given aircraft. The analysis method is based on the finite element approach. The program first performs a free vibration analysis of the aircraft which is modelled by one dimensional finite elements.lt computes the flutter speed by using the natural frequencies and mode shapes determined in the first part.