Alternative tourism development strategies for western blacksea coast
- Tez No: 9692
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AYDA ERAYDIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, Tourism
- Anahtar Kelimeler: Planlama, Turizm, Rekreasyon
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Şehir ve Bölge Planlama Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 147
Özet
BATI KA = AZ£\İZ KIYI KZSİmJSzS ALTERNATİF- TURİ3M GELİŞME STSAT£jtLE«İ Şavkay, M.Be-rak M- i. ti a «-lık Fak'Jitesl Şehir ve Bölge Pla-lana 8alün»ü Bölge Planiana Programı, Y, Lisans Tezi 113 Say Fa, Ha 2 i «-an 1963 ÖZET Ülkemizde son yıllarda turizm sektörüne verilen önem gittikle art-makta ve turizim yatırım kredileri, teşviklere bu sektörün gelişimi hızlandırılmaktadır. Belirli yeklerde varolan turizmin kapasitelerinin arttırılması ve yayılmasıyla doğayı tahrip edici negatif etkiler ortaya çıkmaktadır, Turizim gelirlerinin sürekliliğini saglamak ve negatif etkileri ortadan kaldırmak İçin ¦turizm amaçlı kaynaklara sahip yeni yörelerin araştırılarak belli bir planlama çerçevesinde turizme açılması gerekmektedir. Su amaçla Batı Karadeniz bölgesinin turizm potansiyelini araştırmaya yönelik bir çalışma hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ALTERNATIVE TOURISM DEVELOPMENT STRATEGIES FOR WESTERN BLACK5EA COAST Şavkay, M.Be.-rak Faculty of Architecture Department of City and Regional Planning Regional Planning Program, M.S. Thessis Supervisors Assoc. ProF, Or. Ayda ERAYDIN 113 Pages, June 1989. ABSTRACT Giving importance to tourism sector in recent years in Turkey is increasing and development oF this sector is eccelarated by tourism investment credits and incentives. By increasing end diversion oF the tourism capacity in certain places, negative eFfect such as distention oF nature occurs. In order to provide ccnti^aaty cF tourism income and renane the negative effects, it is needed to open new pieces to tourism, having touristic resources to tourism. This should be done in a planning Framework, For that reason a etudy to analyse tne tourism potensial oF «esd Blacksea Region is prepar-eci. Keywoords: Planning, Tourism, Recreation. - i -