Edremit Körfezi Tpulid'lerinin morfoloji, ekoloji ve faunası (Diptera: Tipulidae)
Morphology, ecology and fauna of Tipulidae the Edremit gulf of Turkey (Diptera: Tipulidae)
  1. Tez No: 96945
  2. Yazar: VEDAT TEKİNOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YALÇIN ŞAHİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Diptera, Nematocera, Tipulidae, Sistematik, Ekoloji, Fauna, Türkiye, Edremit Körfezi, Diptera, Nematacera, Tipulidae, Sistematic, Ecology, Fauna, Turkey, Edremit Gulf
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
Bu çalışma Nisan 1999 ile Eylül 1999 tarihleri arasında Türkiye'nin Edremit Körfezi'nden yakalanan 210 Tipulid örneğine dayanmaktadır. Bu çalışmada toplam 15 tür tespit edilmiştir. Çalışma alanından tespit edilen 15 Tipulid türünün tanımları ve bir teşhis anahtarı verilmiştir. Türlerin erkeklerinin anten ve genitallerine, dişilerin de sadece cerci'lerine ait şekiller verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study is based on 210 Tipulidae specimens collected from the Edremit Gulf of Turkey between April 1999 and September 1999, in this study totaly 15 species are determined. A determination key and description of fifteenth Tipulid species are given. The figures of antenne and genitals of male and also cerci of female species are given.