The impact of remote work on employee performance: A case study of Property Experts company in real estate
Uzaktan çalışmanın çalışan performansı üzerindeki etkisi: Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Property Experts şirketi örneği
- Tez No: 970927
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MUHTEREM ŞEBNEM ENSARİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Elektronik müşteri ilişkileri yönetimi, Evde çalışanlar, Gayrimenkul yatırımları, Hibrit iş özellikleri, Tele çalışma, İş performansı, Electronic customer relations management, Homeworkers, Real estate investments, Hybrid job specifications, Telework, Job performance
- Yıl: 2025
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
Özet
COVID-19 salgını nedeniyle, şirket operasyonları üzerinde büyük etkisi olan küresel çapta uzaktan ve hibrit çalışma düzenlerine doğru önemli bir kayma yaşanmıştır. Bu değişim, devam eden pandeminin doğrudan bir sonucudur. İnsan etkileşimlerine dayanan emlak sektörü, bu son gelişmelerden ciddi şekilde etkilenmiştir. Bu çalışmanın amacı, uzaktan çalışma ortamının emlak profesyonellerinin verimliliği üzerindeki etkisini, özellikle İstanbul merkezli ve bu çalışmanın ana vaka incelemesini oluşturan Property Experts adlı organizasyon özelinde değerlendirmektir. Bu amaçla, organizasyon yöneticileriyle yapılan nitel görüşmeler ve altmış çalışan üzerinde gerçekleştirilen nicel anket verileri olmak üzere karma yöntemler kullanılmıştır. Çalışma, uzaktan çalışmanın çalışanların iş tatmini, performansı ve kişilerarası ilişkileri üzerindeki etkisine dair daha kapsamlı bir anlayış sağlamayı hedeflemektedir. Bulgulara göre, uzaktan çalışma bazı bireyler için daha fazla özerklik sunabilirken, diğerleri için müşteriyle iletişimi zorlaştırarak etkileşimi engelleyebilmektedir. Ayrıca, çalışma, kendi kendine bildirilen verilere dayanması ve araştırmanın tek bir şirketle sınırlı olması gibi çeşitli kısıtlamaları kabul etmektedir. Sonuçlara dayanarak, bir şirketin uzun vadeli başarısını garanti altına alabilmesi için, örgütsel hedeflerle çalışan memnuniyetini dengeleyen sürdürülebilir hibrit çalışma modelleri oluşturmasının kritik olduğu görülmektedir. Ayrıca, bu bulgular sadece uzaktan çalışma konusundaki akademik tartışmalara katkı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda emlak sektörü ve genel olarak örgütsel davranış araştırmaları alanı için pratik çıkarımlar da sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
Due to the COVID-19 outbreak, which has dramatically impacted corporate operations, there has been a significant shift towards remote and hybrid working arrangements globally. This change has occurred as a direct result of the ongoing pandemic. Real estate, which relies heavily on human interactions, has been significantly affected by these recent events. The objective of this study is to assess the extent to which the remote work environment influences the productivity of real estate professionals, with a particular focus on Property Experts, an organisation based in Istanbul, which serves as the central case study. For this purpose, a mixed-methods approach was employed, including qualitative interviews with executives from the organisation and quantitative survey data collected from sixty employees. The study aims to provide a more comprehensive understanding of the impact of remote working on job satisfaction, performance, and interpersonal relationships among employees. According to the findings, while remote working may offer greater autonomy for some individuals, it can also make it more challenging for others to engage with clients, hindering communication. Additionally, the study acknowledges several limitations, such as the reliance on self-reported data and the fact that the research was confined to a single company. Based on the results, it appears that for a company to ensure long-term success, it is crucial to establish sustainable hybrid work models that balance organisational goals with employee satisfaction. Furthermore, these findings not only contribute to the academic discussion surrounding remote work but also have practical implications for the real estate industry and the broader field of organisational behaviour research.