Çokluortam uygulamaları için gerekli bilgisayar yazılım ve donanımları
Computer software and hardware for multimedia applications
  1. Tez No: 97532
  2. Yazar: ÖZGÜR GENÇ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA ALKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Çokluortam, Etkileşimli Çokluortam, Veri İletimi, Yazılım, Multimedia, Interactive Multimedia, Data Transmission, Software
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 173
Özet
Ill ÖZET ÇOKLUORTAM UYGULAMALARI İÇİN GEREKLİ BİLGİSAYAR YAZILIM VE DONANIMLARI GENÇ Özgür Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Ana Bilim Dalı Danışman: Doç. Dr. Mustafa ALKAN Temmuz 2000, 173 sayfa Bu çalışmada, çokluortam uygulamalarında kullanılan bilgisayar yazılım ve donanımları incelenmiş, gelişmiş çokluortam teknolojileri hakkında bilgi verilmiştir, I. bölümde, çokluortam teknolojileri ve hızla gelişmekte olan bilgi teknolojilerinin önemi açıklanmıştır. II. bölümde, çokluortamın tanımı yapılmış, uygulama alanları hakkında bilgi verilmiş ve uygulamalar için ihtiyaçlar belirlenmiştir. HI. bölümde, çokluortam veri türleri incelenmiş ve farklı çokluortam platformlarında gerçekleştirilen çokluortam dosyalarında kullanılan dosya formatları hakkında bilgi verilmiştir. IV. bölümde, çokluortam uygulamaları için kullanılan bilgisayar yazılımları ve donanımları anlatılmıştır. V. bölümde, çokluortam yayıncılığında kullanılan televizyon sistemleri incelenmiş ve İleri Televizyon Teknolojisi olarak adlandırılan Yüksek Tanımlı Televizyon teknolojisi hakkında bilgi verilmiştir. VI. bölümde ise, sıkça kullanılan ve özellikle de uzaktan eğitim uygulamalarında önemli bir yere sahip olan çokluortam konferans teknolojileri incelenmiştir. VII. bölümde, çokluortam uygulamaları için iletişim ağları incelenmiştir. Son bölümde, çokluortam verileri ve bu verilerin iletimine ilişkin elde edilen sonuçların yorumu yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
IV SUMMARY COMPUTER SOFTWARE AND HARDWARE FOR MULTIMEDIA APPLICATIONS GENÇ Özgür Niğde University Institute of Science Department of Electrical and Electronic Engineering Supervisor: Doç. Dr. Mustafa ALKAN July 2000, 173 pages In this study, computer hardware and software used in multimedia is examined and advanced multimedia technologies are explained. In chapter one, the importance of multimedia technologies and information technologies that are developing rapidly are investigated. In chapter two, multimedia is defined, the application areas of multimedia are explained and the necessities for application are pointed out. In chapter three, multimedia data formats are examined and file formats frequently met in the multimedia files applied in different multimedia platforms are determined. In chapter four, computer software and hardware which are used for multimedia applications are explained. In chapter five, television systems used in multimedia broadcasting are examined and High Definition Television Technology called or Advanced Television Technology is discussed. In chapter six, the multimedia conferencing that is used frequently and have an important place in distance education applications is explained. In chapter seven, communication networks for the multimedia applications are determined. In final chapter multimedia data and their results are explained and discussed.