Denizli kent içi park ve bahçelerinde yetiştirilen doğal ve egzotik bitkiler
Natural exotic plants raised in the city parks and gardens of Denizli
- Tez No: 98027
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ ÇELİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Natural and exotic plants, parks and gardens, Denizli. Özge DEMİR
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Pamukkale Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 110
Özet
V ÖZET Bu çalışmada Denizli kent içindeki park ve bahçelerde yetişen doğal ve egzotik bitkiler incelenmiştir. Çalışma sonucu 43 familyaya ait 67 tane süs bitkisi türü saptanmıştır. Bu türlerin morfolojik özellikleri ve yayılış gösterdikleri parkların toprak analiz sonuçları verilmiştir. Her bir bitkinin herbaryumları yapılmış ve yetişme alanlarından orijinal fotoğrafları alınmıştır. Ayrıca bu çalışmada kentin iklim yapısı, genel vejetasyon yapısı, tarihçesi, ve coğrafık konumu gibi konular da ele alınmıştır. Anahtar Kelimeler : Doğal ve Egzotik Bitkiler, Park ve Bahçeler, Denizli Özge DEMİR
Özet (Çeviri)
VI ABSTRACT In the stdudy, natural and exotic plants plants growing in the parks and gardens of Denizli, are examined. As the result of the study, 67 species of oramental plants belonging 43 families have been found. The morphological 1 characteristics of these species and the result of the soil analysis of the parks which these species planted are given in the study. Each species has been herborized and the photographs of them are taken originally in their growing areas natural places. Besides, in the study the has been dealed with the climate of the city, the general vegetation structure, the historical account and the geographic location of Denizli.