Sonlu elemanlar metodu ile bağlama gövdesinde gerilme analizi
Stress analysis of filled crossbar body and ground using finite elements method
  1. Tez No: 98209
  2. Yazar: İDRİS TUNÇTÜRK
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. Ş. İSMAİL İPEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Crossbar Body, Finite Elements Method, Stress analysis. m
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarımsal Yapılar ve Sulama Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
ÖZET SONLU ELEMANLAR METODU İLE BAĞLAMA GÖVDESİNDE GERİLME ANALİZİ TUNÇTÜRK, İdris Yüksek Lisans Tezi, Tarımsal Yapılar ve Sulama Tez Danışmanı: Doç. Dr. Ş. İsmail İPEK Şubat 2000, 57 Sayfa Bağlamalar güvenli olması istenen ve emniyet katsayıları yüksek alınan yapılardır. Bu çalışmada, yanal basınç, öz ağırlık, alttan kaldırma kuvveti gibi kuvvetlerin etkisi altında bulunan bağlama gövdesinde oluşacak gerilmeler sonlu elemanlar metodu ile incelenmiştir. Hesaplamaları yapmak için bir bilgisayar programı geliştirildi. Ayrıca zeminde oluşacak gerilme değerleri de elde edilmiştir. Hazırlanan program ile Akdeniz Bölgesi Kartalkaya projesi Dehliz regülatörü boyuttan için hesaplar yapılmıştır. Gerilme değerlerinin, gerilme emniyet değerlerinin çok altında kaldığı tespit edilmiştir. Anahtar Kelimeler Bağlama gövdesi, Sonlu Elemanlar Metodu, Gerilme Analizi
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STRESS ANALYSIS OF FILLED CROSSBAR BODY AND GROUND USING FINITE ELEMENTS METHOD TUNÇTÜRK, İdris Msc, Agricultural Buildings and Irrigation Science Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Şükrü İsmail İPEK February 2000, 57 pages Crossbars are the buildings desired to have high safety coefficient. In this study stress that will occur in crossbar body which is under impact of lateral pressure, building weight and the buoyancy force from bottom was investigated using finite elements method. A computer program was developed in order to carry out the computations. By this computer program calculations for dimensions for Kartalkaya Project Entrance-Hall Regulator were done. It was determined that stress values were much lower than safety stress values.