Çift kutuplu genelleştirilmiş küme değerli nötrosofik beşli kümeler ve sayılar
Bipolar generalized set valued neutrosophic quintuple sets and numbers
  1. Tez No: 983647
  2. Yazar: ERDEM UZUNYOLCU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEMET ŞAHİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Bulanık matematiksel programlama, Fuzzy mathematical programming
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
Özet
Bu tez dört bölümden meydana gelmektedir. Giriş kısmından oluşan birinci bölümde bulanık kümelerin, sezgisel bulanık kümelerin, nötrosofik kümelerin, nötrosofik dörtlü kümelerin, nötrosofik beşli kümelerin, çift kutuplu nötrosofik kümelerin ve nötrosofik grafların tarihi sürecine yer verildi. Genel bilgilerin yer aldığı ikinci bölümde bulanık ve sezgisel bulanık kümelerin, nötrosofik kümelerin, nötrosofik dörtlü küme türlerinin ve nötrosofik grafların tanımları verilip özellikleri gözden geçirildi. Yapılan çalışmaların yer aldığı üçüncü bölümde ise çift kutuplu genelleştirilmiş küme değerli nötrosofik beşli kümeler ve çift kutuplu genelleştirilmiş küme değerli nötrosofik beşli sayılar incelendi. Ayrıca bu bölümde çift kutuplu genelleştirilmiş küme değerli nötrosofik beşli graflara yer verildi. Son olarak dördüncü bölümde ise tezde elde edilen sonuçlara ve yeni çalışmalar için önerilere yer verildi.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of four chapters. The first, an introduction, covers the historical process of fuzzy sets, intuitive fuzzy sets, neutrosophic sets, neutrosophic quintuple sets, neutrosophic quintuple sets, bipolar neutrosophic sets and neutrosophic graphs. The second chapter, covering general information, provides definitions and reviews the properties of fuzzy and intuitionistic fuzzy sets, neutrosophic sets, neutrosophic quaternary sets, and neutrosophic graphs. The third chapter, covering the research, examines bipolar generalized set-valued neutrosophic quintuple sets and bipolar generalized set-valued neutrosophic quintuple numbers. This chapter also covers bipolar generalized set-valued neutrosophic quintuple graphs. Finally, the fourth chapter presents the conclusions obtained in the thesis and suggestions for future research.