We hunters: analyzing the educational value of a virtual heritage experience based on a multi-touch screen
Çoklu dokunmatik ekran tabanlı sanal miras deneyiminin eğitimsel değerinin analizi
- Tez No: 987801
- Danışmanlar: PROF. DR. NARCİS PARES
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Bilim ve Teknoloji, İletişim Bilimleri, Education and Training, Science and Technology, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Bilişsel bilim, Bilişsel teknoloji, İletişim teknolojisi, Cognitive science, Cognitive technology, Communication technology
- Yıl: 2010
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Pompeu Unıversıty Fabra (upf)
- Enstitü: Yurtdışı Enstitü
- Ana Bilim Dalı: Mühendislik Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Bilişim Teknolojileri Bilim Dalı
Özet
Hareket tabanlı tam vücut deneyimi, farklı çalışma alanlarına uygulanabilir ve sadece insan ile bilgisayar arasındaki etkileşimi geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda etkileşimlere yeni değerler ve yenilikler katar, örneğin ekstra eğitimsel özellikler ekleyebilir. Bu şekilde, bilinen ve resmileştirilmiş eğitim faaliyetleri, sadece tüm-vücut etkileşimi nedeniyle değil, sağladığı deneyimin de yardımıyla, eğitimsel yetenekler üzerinde dramatik bir değişiklik ve artan bir etki yaratacağına inanılmaktadır. Yapılan bu proje temelli araştırma çalışmasında,“Mağara Sanatı Yorumlama Merkezi”nde bir yıldır kullanılmakta olan çoklu dokunmatik sanal miras deneyimini, niteliksel ve niceliksel gözlemler yaparak eğitimsel etkisini görmek ve analiz etmek için inceleme gerçekleştirilmiştir. Bir başka deyişle, bu çalışma, çocukların M.Ö. 6000 yılından kalma bir mağara resminde tasvir edilen avlanma stratejilerini deneyimlemelerine ve öğrenmelerine olanak tanıyan çok kullanıcılı bir sanal miras uygulamasını analiz etmektedir. Bu şekilde, bu özel etkileşimin öğrenmeye herhangi bir şekilde yardımcı olup olmadığını görebilir ve etkinliğini artırmak için gelecekteki adımları belirleyebiliriz.
Özet (Çeviri)
Gesture based full-body experience apply to different fields of studies and surely enhance not just the interaction between men and the machine but also add new values and innovations to the interactions such as adding extra educative properties. I believe this way; the well-known and formalised educative activities would change dramatically and have an increased impact on their educative capabilities not just because of full-body interaction but with the help of the experience that it provides. In this project, I tried to see and analyse a multi-touch virtual heritage experience which is already being used for a year at the“Center for the Interpretation of Cave Art”in order to see its educational impact by making both qualitative and quantitative observations on it. In short, this project analyses a multi-user virtual heritage application that allows children to experience and learn the hunting strategies depicted in a cave painting from 6000 B.C. This way we may see if this specific interaction helps learning in anyway and provide future steps to improve its effectiveness.