Mahalli idarelerde bütçe hazırlama süreci
- Tez No: 990342
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AVNİ AYKUTALP AKDAĞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: Kentiçi ulaşım, İETT, İstanbul, Şehiriçi ulaşım, Istanbul Electric Tramway and Tunnel, Istanbul, Urban transport
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Ekonomi ve Finans Bilim Dalı
Özet
İstanbul; ulaşım ile iletişim konuları açısından Türkiye'nin en önemli kentlerinden birisidir. İstanbul'un en önemli problemlerinden birisi; şehir içinde yaşanılan ulaşım güçlükleridir. Ulaşım problemlerinin başında; yaşanılan trafik kazaları, ekonomik zararlar, çevresel zararlar, psikolojik zararlar gelmektedir. İstanbul'da bu problemleri çözmek için tek yönlü çözüm üretmek sağlıklı değildir. Çok yönlü düşünülerek; kara, deniz ve tren yolu taşımacılığını bir bütün olarak gören önlemler alınmalıdır. Bireysel araba kullanımından doğan çevre kirliliğini önlemek; günlük yaşam için gerekli olan hizmetlere ulaşmak; trafik yoğunluğunu azaltmak için toplu taşıma kullanılmalıdır. Toplu ulaşımdan fayda sağlanabilmesi için bu hizmet türünün etkili bir şekilde sunulması ve kullanılması gerekmektedir.
Özet (Çeviri)
Istanbul; In terms of communication issues with transportation it is one of Turkey's most important cities. One of the most important problems of Istanbul; It is the transportation difficulties experienced in the city. At the beginning of transportation problems; Traffic accidents, economic damages, environmental damages, psychological damages are experienced. It is not healthy to produce a one-sided solution to solve these problems in Istanbul. With versatile thinking; Measures should be taken to consider land, sea and rail transport as a whole. To prevent environmental pollution caused by individual car use; accessing the services necessary for daily life; Public transport should be used to reduce traffic congestion. In order to benefit from public transportation, this type of service must be presented and used effectively.