4734 sayılı Kanun kapsamındaki ihalelere yönelik idari başvuru usulleri
Administrative appeal procedures for tenders under Law No. 4734
  1. Tez No: 990667
  2. Yazar: SENA TOGAÇ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CENK YAŞAR ŞAHİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Kamu hukuku, Kamu ihalesi, Public law, Public bidding
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
Özet
Bu tez çalışmasında 4734 sayılı Kanun kapsamında gerçekleştirilen ihalelerde hukuka aykırı olarak tesis edilmiş işlemlerin idari ve yargısal denetim süreçleri ele alınmıştır. Süreçler Kamu İhale Kurulu ve yargı kararları ile somut örnekler üzerinden irdelenmeye çalışılmıştır. Bu inceleme yapılırken, 4734 sayılı Kanun ile düzenlenmiş, ihalelere yönelik idari başvuru usullerinin diğer idari başvuru usulleri ve idari yargılama usulünden farklılıkları ve eksiklikleri ortaya konulmuştur. İdari başvuru kararlarının ve bu kararların yargısal denetimi sonucunda verilen yargı kararlarının ihale sürecine ve sözleşmesine etkisi ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis examines the administrative and judicial review processes of unlawful transactions carried out in tender processes conducted under Law No. 4734. The processes are illustrated through concrete examples from the Public Procurement Authority and court decisions. In this study, the disparities and deficiencies of the administrative appeal procedures for tenders regulated by Law No. 4734 are examined, in comparison to other administrative appeal procedures and administrative judicial procedures. The present study has examined the impact of administrative appeal decisions and judicial decisions resulting from the judicial review of these decisions on the tender process and contract.