Internal CRM and management of communication in product development
Ürün geliştirmede dahili CRM ve iletişim yönetimi
- Tez No: 995812
- Danışmanlar: DR. MATTHIAS KREIMEYER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri Ürünleri Tasarımı, Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial Design, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Ürün geliştirme, Product development
- Yıl: 2008
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Technısche Unıversıtat Dortmund
- Enstitü: Yurtdışı Enstitü
- Ana Bilim Dalı: Makine Ana Bilim Dalı
Özet
Küresel pazarlardaki rekabet arttıkça, rakiplerden daha hızlı müşteri memnuniyeti sağlamak ve yenilikçi ürünler sunarak müşteri beklentilerini aşmak önemli kurumsal politikalar haline gelmiştir. Yenilikçi ürünlerle pazar fırsatlarını yakalamak için hızlı tepki vermek, tasarım ve geliştirme adımlarının daha hızlı gerçekleştirilmesini gerektirir. Özellikle karmaşık bir ürün olduğunda, yenilikçi ve müşteri odaklı ürün tasarımına olan talep, departmanlar arası ekipler tarafından bütünleştirici problem çözme yaklaşımları ve ekip çalışmasını destekleyen bir organizasyon kültürü gibi gelişmiş organizasyonel beceriler gerektirir (Gupta ve Wilemon, 1990). Departmanlar arası ekipler, ürün tasarımı sırasında ürüne ilişkin farklı bakış açılarıyla iş birliği içinde çalışırlar. İş birlikçi tasarım çalışması, kişilerarası ve ekipler arası iletişimin kalitesi ve verimliliğiyle doğrudan ilişkilidir. Bu nedenle, şirketlerin müşteri odaklı stratejiler oluşturmak için özellikle ürün geliştirmeyle ilgili tüm departmanları kesintisiz iletişim kanallarıyla entegre etmeleri gerekmektedir. Böyle bir iletişim ağı, tedarik zincirinin tamamını birbirine bağlayarak daha iyi iş birliği ve departmanlar arası etkin iletişimin yanı sıra ortak hedeflere ilişkin paylaşılan anlayış, müşteriye zamanında yanıt vermede kilit rol oynar. Bu tez çalışmasının amacı, mühendislik tasarımında iletişimi sürdürülebilir bir yönetim yöntemiyle desteklemektir. Araştırma hedefleri şunlardır: İletişimi tanımlayan faktörlerde etki yaratmanın yollarını bulmak ve bu önerileri açıklamak İletişimi tanımlayan faktörlerde etki yaratmaya yönelik bir yöntem/prosedür tanımlamak ve bu yöntemi ilişkileri yönetmek için genel bir yönetim perspektifine (CRM) bağlamak Küçük bir vaka çalışması yürütmek ve bu yöntemi vaka çalışmasından elde edilen gözlemlere göre uyarlamak
Özet (Çeviri)
As competitiveness in global markets raise, satisfying customers faster than rivals and ex- ceeding customer expectations by presenting innovative products have become major corpo- rate policies. Quick response to catch the market opportunities with innovative products re- quires performing design and development steps faster. Demands for innovative and customer oriented product design, especially when it is a complex artefact, requires improved organiza- tional abilities such as integrative problem solving approaches by inter-departmental teams and organizational culture that support teamwork (Gupta and Wilemon, 1990). Inter-departmental teams work in collaboration with their different perspectives on the prod- uct during the product design. Collaborative design work is directly related with quality and efficiency of inter-personal and inter-team communication. Thus, companies need to integrate all departments, especially related with product development, with uninterrupted communica- tion channels to establish the customer focused strategies. Such a communication network connects whole supply chain for better collaborative work and efficient communication be- tween departments and shared understanding on common goals play the key role on respond- ing to the customer on time. Supporting communication in engineering design with a sustainable management method is the goal of the work in this thesis. Research objectives are: Finding ways of influencing in the factors describing communication, and explaining those suggestions Defining a method/procedure for influencing in the factors describing communication and connecting this method to an overall management perspective for managing rela- tionships (CRM) Executing a small case study and tailoring this method according to the observations from the case study